Wat zijn de voordelen van bamboe in huis?
In een wereld waar natuurlijke hulpbronnen uitgeput raken, moeten we systematisch overstappen op het gebruik van materialen die niet alleen ons milieu aantasten, maar ons leven tevens aangenamer maken! Een plantsoort die hiervoor een enorme bijdrage kan leveren is bamboe. De bamboeplant staat er niet alleen bekend om meer dan tien keer sneller te groeien dan tal van hardhoutsoorten, maar zijn tevens een geweldige manier om je huis in te richten. En dat terwijl je de bossen intact houdt! In dit artikel geven we je enkele redenen waarom bamboe in huis een geweldige keuze is.

Bamboe is bestand tegen dagelijks gebruik

Meubels en andere huiselijke hulpmiddelen die gemaakt zijn van bamboe, zijn enorm goed bestand tegen dagelijks gebruik. In veel gevallen wordt bamboe zelfs verkozen boven traditioneel hardhout! Een goed voorbeeld van een product waarbij bamboe vaak voor wordt gebruikt, is een snijplank. Dit toont de ware kant van bamboe, aangezien het hout mooi blijft bij herhaaldelijk gebruik van een mes, terwijl het bamboe zachter is voor messen dan andere houtsoorten.

Bamboe heeft geen problemen met weersomstandigheden

Naast het feit dat bamboe zorgeloos in staat is om dagelijkse handelingen te verrichten, heeft bamboe tevens geen problemen met diverse weersomstandigheden. Hierdoor zijn meubels die gemaakt zijn van bamboe bestand tegen zowel vochtige als droge weersomstandigheden, omdat ze niet krimpen of zwellen tijdens atmosferische veranderingen. Dit is ideaal als je op zoekt bent naar raambekleding die wilt gebruiken in vochtige ruimtes en waarbij sprake is van veel inkomend zonlicht. Zoek eens op bamboe jaloezieen kopen als je een natuurlijke en duurzame uitstraling aan je wooninterieur wilt toepassen.

Bamboe is enorm krachtig

Doordat de bamboeplant recht groeit en door weinig obstakels worden tegengehouden, is de kracht van bamboe ongekend! Om deze reden worden bamboevezels zelfs gebruikt om composietmaterialen te versterken. Wanneer je kiest voor meubels die gemaakt zijn van bamboe, dan ben je er dus vrijwel van verzekerd dat je jouw meubels van een lange levensduur zijn voorzien.

Bamboe biedt een unieke uitstraling!

Het gebruik van bamboe in huis zorgt voor een unieke huisstijl die feilloos te combineren is met andere materialen. Meubels waarin bamboe is verwerkt, staan er namelijk bekend om hun natuurlijke en luxe uitstraling die gemakkelijker gepaard gaat met andere houtsoorten of juist moderne architectuur. Tevens kan je bamboe ook overal in voor laten komen. Denk maar eens aan stoelen, bedden, barkrukken, vloeren en tafels die allemaal gemaakt kunnen worden door middel van bamboe!

________________________________________________________________________________________________

- Woonideeën en woontrends