Wat zijn de voordelen van geurkaarsen?
Waarom zou je een geurkaars of meerdere geurkaarsen aansteken? Welke voordelen kunnen geurkaarsen je brengen? Wat zijn de voordelen van het branden van een geurkaars?

Waarom kiezen voor kaarsen die een lekkere geur verspreiden?

Voor velen van ons zullen geurkaarsen geen onbekende sfeerbrengers zijn. Maar sfeer door een mooie vlam is niet het enige, goede geurkaarsen geven ook een aangename geur af. Wat een lekkere geur is dat bepaal je uiteraard het beste zelf. Geur is net zo persoonlijk en individueel als smaak en wat de een lekker vindt, kan de andere wat minder bekoren. In het algemeen kan trouwens wel gezegd worden dat een goede geurkaars bij veel mensen een positief effect geven.

Een prettige geur kan mooir herinneringen oproepen

Wat erg leuk is om te weten is dat een geur, vaak onbewust, prettige herinneringen kan oproepen van fijne gebeurtenissen uit het verleden. Bovendien zorgen aangename geuren ervoor dat we een prettig, aangenaam en warm gevoel krijgen. Maar realiseer je wel dat overdaad het tegenovergesteld kan bewerkstelligen. Het begrip less is more geldt zeker ook voor het gebruikt van geurkaarsen. Ga er dus altijd subtiel mee om.

Verdrijf onaangename geurtjes in huis met een subtiel geurende kaars

Als je een gezellig avondje heb gegourmet dan is de kans groot dat de onaangename bakgeur lang blijft hangen. Uiteraard is het goed om na het gourmetten even goed te luchten. Dat zorgt ervoor dat een flink deel van de eetluchten verdwijnen. Echter meestal is niet alles weg. En dan kan het inzetten van een of meerdere geurkaarsen een goede oplossing zijn. Bovendien brengen ze niet alleen een aangename geur na een aantal uren gezellig tafelen ook zijn ze gezellig en sfeerverhogend.

Geurkaars als toiletverfirsser

Een andere mooie toepassing van een kaars die een lekker geur afgeeft is deze in te zetten als toiletverfrisser. Nare geurtjes hier worden al snel te niet gedaan door een aangenaam geurende reukkaars. Je moet er uiteraard wel altijd voor zorgen dat dit veilig kan, zonder dat er ook maar een miniem risico is op het ontstaan van brand.

Bijpassende tips en idee├źn
- Kaarsen

________________________________________________________________________________________________