Notariskosten Informatie Prijs UitlegWat zijn notariskosten? Informatie Prijs Uitleg

Wat zijn notariskosten? Informatie prijs uitleg over wat notariskosten precies inhouden, wat de hoogte is en waarom je notariskosten betaalt. Als er een huis verkocht gaat worden dan is er de verplichting om een aantal officiële stukken op te laten maken. Het gaat hierbij om de zogenaamde eigendomsakte en de hypotheekakte. De beëdigde notaris mag als enige dit soort notariële aktes opmaken.

Wat is de prijs van notariskosten?

Sinds een aantal jaren zijn de notariskosten vrij. Dit houdt in dat er geen vaste tarieven zijn die een notaris moet rekenen. Er is dus concurrentie tussen de verschillende notariskantoren. Daarom kan het dus financieel aantrekkelijk zijn om notariskosten te vergelijken. Om je een idee te geven van de hoogte van de prijs van notariskosten: Bij een hypotheek van € 250.000 liggen de notariskosten gemiddeld zo rond de € 1.000. De kosten die je maakt voor het inzetten van een notaris zijn trouwens
aftrekbaar voor de belasting, indien ze gemaakt worden voor het afsluiten van een lening in verband met de aankoop, verbouwing of het onderhoud van de woning.

Waaraan herken je een officiële notaris?

Aangezien een beëdigde notaris de enige is die bevoegd is om een notariële akte op te maken is het goed vooraf te controleren of dit ook echt het geval is. De meest eenvoudige manier is te controleren of hij of zijn aangesloten is bij Nederlandse Orde van Notarissen. Een beeldige notaris is hiertoe namelijk verplicht.

Bijpassende Informatie
- Hypotheek Informatie Overzicht
- Notariële Akte Informatie
- Samenlevingscontract Prijs Vergelijken
- Hypotheekakte Informatie
- Waarvoor is een Notaris Nodig?

Zoekwoorden: Notariskosten | Informatie | Prijs | Uitleg
________________________________________________________________________________________________