Slagsleutel


Wat is een slagsleutel ?

Een slagsleutel is feitelijk niet veel meer dan een sleutel waarvan de groeven maximaal zijn uitgevijld. Deze wordt gebruikt om te kunnen inbreken zonder braakschade. Het moet wel een slagsleutel is van hetzelfde merk als het slot. Vele merken cilindersloten zijn zeer kwetsbaar voor slagsleutels. Hierdoor wordt uw woning zeer inbraakgevoelig.

Hoe wordt ermee ingebroken

De afgevijlde sleutel wordt in het slot gestoken. Met een hamer wordt er een tik opgegeven. En veel sloten blijken dan open te gaan. Inbrekers krijgen op deze wijze vrij spel in de woning. En er is geen braakschade waardoor er vaak problemen ontstaan met de verzekering. Vooral nieuwbouwwijken blijken zeer aantrekkelijk voor deze methode omdat er grote aantallen worningen worden gerealiseerd die allemaal dezelfde sloten hebben.

Wat is eraan te doen

Uit recent onderzoek van onder andere de Consumentenbond blijkt dat een groot aantal sloten zijn via deze methode eenvoudig te openen zijn. Echter ook blijkt uit deze testen dat er ook sloten zijn met een goede slagbestindigheid. Als u sloten laat plaatsen of controleren, vraag dan goed door naar de slagbestendigheid ervan. Door de gratis preventiecheck te laten uitvoeren bij u thuis weet u zeker of er wat aan de sloten gedaan moet worden.

Aanbieding Beveiliging

Laat uw huis goed beveiligen met een alarmsysteem dat alle facetten van uw huis beveiligd. Bestel direct online bij onderstaande aanbieder en ontvang €350 KORTING!

Slagsleutel | Beveiliging | Preventie | Inbraak | Deur | Informatie | Aanbieding