Luchtbevochtiger


Wat is een luchtbevochtiger?

In het woordenboek van het hedendaags Nederlands wordt lucht∑be∑voch∑ti∑ger (de ~ (m.), ~s) omschreven als een toestel voor het toevoegen van waterdamp aan de lucht. En zo simpel is het ook. In de periode dat er intensief gebruik wordt gemaakt van de (centrale) verwarming ervaren veel mensen het klimaat in huis als te droog. Doordat hierdoor slijmvliezen kunnen uitdrogen met hoesten en keelpijn tot gevolg, wordt dit klimaat door velen als onaangenaam ervaren. Door gebruikt te maken van een goede luchtbevochtiger kan dit effect verminderd worden.

Er zijn in hoofdlijnen drie soorten luchtbevochtigingsapparaten:
  • Apparaten die werken door middel van verdamping.
  • Apparaten die werken door middel van verneveling met behulp van ultrasone trillingen.
  • Apparaten die werken door middel van verneveling met behulp van centrifigaalkracht.
Legionella

Bij het verkeerd gebruik van een luchtbevochtigingsapparaat kan een legionella besmetting op de loer liggen. Alhoewel de gebruiksaanwijzing aangeeft dat het apparaat regelmatig gereinigd moet worden, blijkt dit in de praktijk nog wel eens vergeten te worden. En vooral als het appraat in de zomermaanden niet gebruikt is maar nog wel vocht heeft bevat kan dit een ideale plek zijn voor de ontwikkeling van legionella. Dus zeker als het appraat een tijd je gebruikt is, moet deze voor gebruik goed en grondig worden gereinigd om legionellabesmetting te voorkomen.

Aanbiedingen


In samenwerking met partnerbedrijven heeft de Woonwebsite een aantal bijzonderen aanbiedingen voor u kunnen selecteren. Prijs- en assortimentswijzigingen zijn voorbehouden. De aanbieding is samengesteld onder de verantwoordelijkheid van het Woonwebsite partnerbedrijf.

Luchtbevochtiger Fred

Als het kouder wordt in huis gaat de verwarming hoger. Deze stijlvolle Fred houdt de lucht schoon en vochtig.Woonwebsite Disclaimer