Welke soorten matrassen zijn er verkrijgbaar?
Wanneer je op zoek bent naar een nieuw matras zijn er veel verschillende soorten matrassen waar je uit kunt kiezen. Je kunt gaan voor een natuurlatex matras als je op zoek bent naar veel warmte. Als je liever een matras hebt dat goed ademt is een koudschuim matras een betere keuze. Elk matras heeft zijn eigen voor- en nadelen. De nachtrust is voor iedere persoon verschillend. Om die reden is het belangrijk dat je kiest voor een matras dat het beste bij jou past. Wanneer je slaapt met een partner kan het zo zijn dat beide een ander soort matras prettig vinden. In dit soort gevallen is het mogelijk om twee unieke matrassen naast elkaar te leggen. Hierdoor ben je allebei verzekerd van een fijne nachtrust. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende soorten matrassen die er bestaan en de voor- en nadelen van ieder soort.

Natuurlatex matrassen

Een groot voordeel aan natuurlatex matrassen is dat deze zo gemaakt zijn dat ze zich perfect aanpassen aan jouw lichaamsvormen. Hierdoor ervaar je een hoge mate van comfort. Daarnaast heb je de keuze tussen een zacht natuurlatex matras of een harder natuurlatex matras. Dit maakt het een geschikt matras voor veel mensen. Over het algemeen zijn natuurlatex matrassen duurzaam. Een matras van natuurlatex is warm en hierdoor comfortabel. Natuurlatex matrassen zijn dan ook zeer geschikt voor mensen die het snel koud krijgen en niet zo veel transpireren. Wanneer je wel veel transpireert tijdens het slapen en liever een matras hebt dat goed ademt kun je beter kiezen voor een ander soort matras, zoals bijvoorbeeld een koudschuim matras.

Koudschuim matrassen

Wanneer je het snel warm krijgt of veel transpireert tijdens het slapen is een koudschuim matras een goede uitkomst voor jou. Door de open structuur van de cellen van het matras ademen dit soort matrassen erg goed. Het vocht wordt direct opgenomen in het matras. Daarnaast zijn koudschuim matrassen zeer comfortabel door de veerkrachtigheid van het matras. Koudschuim matrassen zijn erg duurzaam en gaan dus lang mee. De structuur van het matras zorgt er verder voor dat er geen kuilen of ligplekken in het matras ontstaan. Hierdoor heb je langere tijd profijt van een koudschuim matras.

Pocketvering matrassen

Een pocketvering matras is zo gemaakt dat het lichaam tijdens het slapen voorzien wordt van de juiste tegendruk. Dit maakt het een comfortabel matras voor mensen die graag liggen op een stabiel matras dat niet te zacht is. Daarnaast heeft een pocketvering matras een goede afvoer van vocht en lichaamswarmte. Het is bij een pocketvering matras mogelijk om een hoes er omheen te plaatsen die vervolgens regelmatig gewassen kan worden. Dit maakt een pocketvering matras zeer geschikt voor mensen die last hebben van allergieën.

Bijpassende informatie en advies
- Slaapkamer inrichten

________________________________________________________________________________________________