Werkkamer op Zolder Maken - Advies Informatie en Tips


Werkkamer op zolder, een goed idee?

Vaak is de zolder het gedeelte van de woning waar het minste aandacht aan is besteed en slechts in beperkte mate wordt gebruikt. En dat is jammer, want de zolder, of een gedeelte van de zolder, is prima te gebruiken als werkkamer of studeerkamer. Zeker als de zolder voldoende licht heeft, is dit een uitstekende manier om je zolder efficiënt te gebruiken.

Welke aanpassingen zijn er nodig voor een werkkamer op zolder?

In veel gevallen kun je vrij snel en met een beperkt aantal aanpassingen van je zolder een prima werkkamer maken. Een werkkamer met veel ruimte, mooi licht, van alle gemakken voorzien en met een bijzondere sfeer. De hoeveelheid aanpassingen die nodig zijn om een werkkamer op zolder te kunnen creëren, zijn afhankelijk van het soort zolder dat je hebt. Als de zolder tot dusver slechts een soort van ´bergvliering´ is, dan zal je redelijk wat werk moeten verzetten om hiervan een mooie slaapkamer te maken. Heb je een ruime zolder met een goede stahoogte en een vaste trap, dan kun je meestal al veel bereiken met een aantal kleine aanpassingen.

Dakkapel op dakkopbouw plaatsen voor meer ruimte

Je kunt ook op een andere manier voor meer daglicht in je kamer zorgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het plaatsen van een dakkapel? Een dakkapel zorgt er bovendien voor dat een eventuele schuine zijde van het dak voor een gedeelte recht getrokken wordt. Hierdoor heb je meer staruimte in de kamer.

Met knieschotten maak je extra opbergruimte

Zogenaamde knieschotten worden gebruikt om te plaatsen voor het onderste gedeelte van het schuine dak. Hierdoor ontstaat extra opbergruimte die je goed kunt gebruiken om bijvoorbeeld ordners of kantoor artikelen achter op te bergen. Zo zorg je ervoor dat de werkkamer op zolder rustig blijft en kans op rommel wordt verkleind.

Een tussenwand zorgt voor een echte afgescheiden werkkamer

Heb je een ruime zolder die je niet alleen als werkkamer wilt gebruiken of wil je de werkkamer kunnen afscheiden en niet werken in een open ruimte, dan kun je overwegen om met zogenaamde tussenwanden met hierin een deur een aparte werkkamer te maken. Als je een beetje handig bent, kun je een tussenwand prima zelf plaatsen. Een tussenwand kun je uiteraard ook gebruiken om de verwarmingsketel, die vaak op zolder is geplaatst, af te schermen van de werkkamer.

Airconditioning en zonwering plaatsen

In de zomer kan de temperatuur op zolder al snel oplopen. Daarom is een goede zonwering van groot belang. Biedt dit toch nog te weinig soelaas dan kun je overwegen om goede airconditioning te plaatsen. Je kunt bij de verbouwing van de zolder tot werkkamer al rekening houden met een afvoer van de warme lucht van de airconditioning.

Gerelateerde Informatie:
> Zolder Inrichten - Informatie Overzicht
> Badkamer op Zolder
> Slaapkamer op Zolder

Trefwoorden: Werkkamer op Zolder Maken | Advies | Ideeën | Informatie | Inspiratie | Tips
________________________________________________________________________________________________