Woningventilatie Informatie Tips Reinigen Aanbieding





Wat is goede woningventilatie? Informatie en tips

Woningventilatie Informatie Tips Reinigen Aanbieding. Een goede geventileerde woning is belangrijk voor de gezondheid. Wat is goede woningventilatie? Informatie en tips. Wist u dat u dat elke dag de lucht in uw huis vervuild wordt door simpelweg te koken? Ook roken of het opstoken van de verwarming doet de kwaliteit van de lucht geen goed. Met alleen met stofzuigen en schoonmaken bent u er niet.

Door regelmatig uw huis te ventileren gaat u schimmels en huisstofmijt tegen. Doet u dit niet, dan kunnen vooral volwassenen en kinderen met astma hiervan gezondheidsschade ondervinden. De makkelijkste manier om uw woning te ventileren is een raam of deur openzetten. Nu snappen we dat dit in de winter een koude bedoeling kan worden. Daarom zorgt u met een mechanisch ventilatiesysteem of een luchtreiniger gegarandeerd voor een gezonde leefsituatie in uw woning!

Onderhoud van een ventilatiesysteem

Een mechanisch ventilatiesysteem of luchtreiniger krijgt grote hoeveelheden lucht te verwerken. Stofdeeltjes in die lucht gaan zich vastzetten aan de afzuigventielen waardoor er problemen ontstaan met het ventilatiesysteem zoals ongewenste geluiden of mindere prestaties. Ventilatieroosters moeten minstens één keer per jaar schoongemaakt worden. Een mechanisch ventilatiesysteem in de woonkamer moet minimaal eenmaal in de 3 jaar vakkundig gereinigd te worden. Op deze manier weet u zeker dat het ventilatiesysteem goed werkt!



- Ventilatie Tips
- Ventileren Tips van Milieu Centraal

- Schoorsteen Informatie
Bijpassende Informatie en Advies
Zoekwoorden: Woningventilatie Informatie Tips Reinigen Aanbieding
________________________________________________________________________________________________