Woontrends om toe te passen in je huis dit jaar!
Ben jij met het nieuwe jaar op zoek naar wat nieuwe inspiratie voor in je huis of meubilair? Of misschien weet je wel al wat je wil, maar nog niet helemaal hoe je het moet uitvoeren. Er zijn ook in 2024 weer verschillende woontrends die we veel terug gaan zien, die jij makkelijk in je eigen huis kunt implementeren. Benieuwd naar welke trends dit zijn of op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder!

De jaren 70

Tegen het einde van het afgelopen jaar zagen we het al steeds meer terugkomen: invloeden van de jaren 70 zijn weer helemaal terug. Denk hierbij aan kleuren als bruin, terracotta en okergeel. Deze kleuren combineren perfect met houten of eiken meubels en zorgen samen voor een gebalanceerd geheel. Je kunt deze trend ook implementeren door je muren een likje verf te geven, of alleen wat kussentjes op de bank in deze kleuren te leggen. Zo bepaal je zelf hoe subtiel of extravagant je deze trend terug laat komen!

Organische vormen

In 2024 gaan we ook een trend zien in het gebruik van ronde en organische vormen. Denk aan mooie houten eettafels in een ronde vorm, met eetkamerstoelen beige. Je kunt deze trend ook terug laten komen in ronde vloerkleden, kasten of stoelen. Door deze ronde vormen te combineren met andere hoekige vormen, creëer je een mooi geheel in je huis en geeft dit een speels effect.

Kleur is terug

Ook in 2024 is het gebruik van kleur helemaal terug. Waar we de afgelopen tijd veel neutrale kleuren en aardetinten zagen, mag je dit jaar weer helemaal losgaan met kleur. Wil je wel een chique gevoel in je huis behouden, maar wel deze trend implementeren? Kies dan voor kleuren als donkerblauw, emerald groen of bordeaux rood. Wanneer je niet meteen je hele huis wil veranderen maar wel een kleur wil geven aan je huis, kun je kiezen om dit voornamelijk toe te voegen in de vorm van accessoires en accenten. Denk aan kussentjes op de bank, servies, kaarsen en lampen in je huis. Wanneer je het dan niks vindt, kun je het altijd makkelijk nog veranderen.

Handgemaakt

In dit jaar zul je ook steeds meer een trend zien in handgemaakte items, accessoires en kunst in huizen. Denk hierbij aan handgemaakte woondecoratie, zowel door jezelf of van bedrijven die handgemaakte spullen verkopen. Dit geeft een persoonlijke touch aan je huis, omdat je spullen hebt die (bijna) niemand anders heeft. Je kunt ook denken aan muren die een ‘’handgemaakte’’ look hebben, door middel van het gebruik van betonlook of kalkverf. Je kunt natuurlijk ook zelf iets maken voor in je huis, wanneer je creatief genoeg bent, zoals dekens, kussens of zelfs kunst!

Bijpassende informatie en advies
- Woontends van 2023

________________________________________________________________________________________________