Zo versier jij jouw huis met jouw eigen kunst
Misschien ben jij wel een beetje een creatief persoon en zou jij jouw huis graag willen voorzien van mooie en persoonlijke decoratiestukken? Denk er dan eens over na om je zelfgemaakte kunstwerken in je huis te stallen. Zo heb je niet alleen een uniek interieur, maar kan je ook met volle trots aan jouw gasten laten zien wat jij allemaal hebt gemaakt. In dit artikel geven wij jou een aantal tips over hoe jij jouw huis kan versieren met je eigen kunst.

Fotografie

Ben jij een ster met de camera en houd jij er bijvoorbeeld van om prachtige landschappen met de zwoele kleuren van de zonsondergang te fotograferen? De mooiste foto’s die jij hebt gemaakt zullen jouw interieur voorzien van een gezellige sfeer en daarnaast unieke decoratiestukken die niemand anders in hun woning hebben hangen. Je kunt bijvoorbeeld een hele fotomuur maken, met foto’s in verschillende maten en speels afwisselen tussen horizontaal en verticaal geplaatste foto’s. Je kunt ook jouw allerbeste foto op canvas bestellen en deze in het groot ophangen.

Kunstmuur

Een ander leuk idee is om een speciale kunstmuur te maken. Je kunt hier bijvoorbeeld je zelfgemaakte schilderijen ophangen, maar je kunt deze ook combineren met de schilderijen die andere gezinsleden gemaakt hebben. Ga voor een leuke kunstmuur, bijvoorbeeld in het halletje van je woning, en maak gebruik van leuke en opvallende lijsten. Ook kun je natuurlijk de schilderijen afwisselen met andere kunststoffen, zoals knutselwerkjes van je kinderen. Dit staat niet alleen erg gezellig in huis, maar zal ook de creativiteit van het gezin stimuleren.

Maak functionele kunst


Misschien heb je nog niet zo veel zelfgemaakte kunst liggen om je huis mee te decoreren, maar zou je wel graag verandering in deze situatie willen brengen. Begin dan met een leuk nieuw project waar jij aan kan werken als je even een lekker avondje vrij hebt. Je kunt bijvoorbeeld jouw huidige decoratiestukken schilderen of op een andere manier versieren, denk daarbij aan een kale vaas die in je woning staat. Ook kan je beginnen aan iets compleet nieuws. Leer bijvoorbeeld haken of breien, en maak een mooie sprei voor over de bank of een nieuwe kussensloop. Zo heb je er een nieuwe hobby bij, en kan je gelijk je huis decoreren met je zelfgemaakte kunst.

Met jouw eigen creatieve producties maak jij jouw woning uniek en nog gezelliger. Met een fotomuur, een kunstmuur of andere zelfgemaakte objecten kan je ook nog eens met trots jouw zelfgemaakte voorwerpen tentoonstellen.

Bijpassende tips en ideeën
- Woonideeën en woontips

________________________________________________________________________________________________