Zolder Make Over Ideeën Advies Tips VoorbeeldenZolder Make Over Ideeën Advies Tips

Een zolder voegt veel extra leefruimte toe aan je woning. Helaas wordt deze ruimte vaak vergeten en eindigt de zolder als stoffige rommelkamer. Wil jij meer uit je zolder halen? Een zolder make over doet wonderen. Lees hier handige tips om je zolder om te toveren tot één van de beste ruimtes in huis.

Ruimte

De zolder is vaak een grote ruimte, maar vaak met schuine wanden. Hierdoor kan niet alle ruimte optimaal worden gebruikt. Houd hier rekening mee tijdens het inrichten. Kies voor lage meubels of maak een schuifdeurkast tegen de schuine muur. Hierdoor benut je ruimte die je anders niets zou opleveren.

Hangt jouw cv-ketel op zolder en wil je de zolder inrichten als slaapkamer? Kijk dan of je een tussenwand kunt plaatsen, zodat de cv-ketel en trapgat zich in een andere ruimte bevinden dan het slaapgedeelte. Hierdoor wordt het slaapgedeelte kleiner, maar zo voorkom je dat het geluid van de cv-ketel of eventueel licht vanuit het trapgat je nachtrust verstoort. Plaats eventuele kasten in de ruimte buiten het slaapgedeelte, zodat je in je slaapkamer zelf minder opbergruimte nodig hebt.


Lichtval op Zolder

Zolders zijn van nature vaak donkere ruimtes, zonder grote ramen. Hierdoor oogt de kamer kleiner en minder aantrekkelijk. Verhelp dit door (extra) dakramen te plaatsen. Extra ramen zorgen voor meer daglicht, wat de zolder een stuk leefbaarder maakt. Ook een lichtkoepel is een goede optie als je een plat dak hebt. Wil je naast extra daglicht ook extra ruimte? Kies dan voor een dakkapel. De kosten van een dakkapel beginnen tegenwoordig al bij 3.000 Euro, inclusief plaatsing.


Isolatie van de Zolder

De temperatuur op de meeste zolders is wisselend. In de winter hangen de ijspegels bijna aan het plafond, terwijl de zolder in de zomer juist tropische temperaturen bereikt. De reden voor deze temperatuurverschillen is meestal slechte dakisolatie- Dakisolatie is de beste manier om de temperatuur op zolder aangenaam en constant te houden. Ga je de zolder als leefruimte gebruiken? Dan is dakisolatie een must voor het wooncomfort. Naast dakisolatie kun je ook de volgende vormen van isolatie toepassen op zolder:

- Goed geïsoleerde ramen. Zorg voor HR++ glas en kunststof kozijnen voor de beste isolatie. De prijs van een kunststof kozijn begint bij Euro 850, inclusief montage en hr++ glas.

- Rolluiken zorgen 's nachts voor verduistering en voor perfecte isolatie. Sluit de rolluiken op warme zomerdagen om de zolder lekker koel te houden.

- Plaats radiatorfolie achter de radiatoren op zolder. Zo voorkom je dat de warmte van de radiatoren in de muren verdwijnt.Geniet van je nieuwe zolder met een mooie zolder make over!

Is jouw zolder klaar om gebruikt te worden als leefruimte? Dan komt het leukste gedeelte: je mag de zolder inrichten. Kies je voor een extra slaapkamer, badkamer, kantoor of hobbyruimte? De keuze is aan jou. Geniet van de extra leefruimte door de mooie zolder make over.

Bijpassende Ideeën Tips en Advies
- Zolder Inrichten Advies Ideeën Tips
- Badkamer op Zolder Maken
- Kinderkamer op Zolder Maken
- Slaapkamer op Zolder Maken

Zoekwoorden: Zolder Make Over Ideeën Advies Tips Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________