Zonneboiler

Wat is een Zonneboiler?

Met een zonneboiler wordt een warmwatersysteem bedoeld dat gebruikmaakt van de energie van de zon voor de opwarming van het water. Meestal worden hiervoor collectoren gebruikt die op een zo gunstig mogelijke manier en in de beste helling op het dak worden geplaatst. In deze collectoren vindt de opwarming plaats. In veel gevallen kan een zonneboiler gekoppeld worden aan uw bestaande verwarming en/of warmwatervoorziening. De zonneboiler zorgt er dan voor dat er minder energie afgenomen hoeft te worden. Naast een huis zou een zonneboiler ook bijvoorbeeld een privézwembad kunnen verwarmen.

Werking Zonneboiler

Een zonnecollector systeem werkt heel eenvoudig. Er worden enkele panelen op het dak gemonteerd die ervoor zorgen dat een speciale vloeistof in het systeem verwarmd wordt. Deze vloeistof verwarmt het leidingwater in een opslagvat. Op deze manier kan vanuit het hele huis warm water afgetapt worden. Hoewel een zonneboiler in de zomer het meeste oplevert, kan er in de winter ook warm water ontstaan. Een goede zonneboiler werk niet alleen op een zonnige dag, maar ook gedurende een dag met bewolking. Zij het dan in wat mindere mate. Om het gebruik van zonne-energie te bevorderen zijn er regelmatig regelingen die het installeren van zonneboilers aantrekkelijker maken. Deze regelingen kunnen landelijke gelden maar er zijn ook soms provinciale of gemeentelijke subsidies.

Aanbiedingen zonneboiler

Bent u op zoek naar een zonneboiler of een zonneboiler installateur? Neem dan een kijkje bij onderstaande aanbieders en laat u informeren en inspireren.

Zonneboiler in combinatie met Zonnecollectoren

Een zonneboiler zet energie om in warm water maar om energie op te slaan heeft u zonnecollectoren nodig. Met een combinatie van een zonneboiler met zonnecollectoren haalt u een optimaal resultaat uit zonne-energie.Gerelateerde Informatie
- Zelf Stroom Opwekken »
- Werking Zonnepanelen »

Zonneboiler | Verwarming | Duurzaam Wonen | Informatie | Mogelijkheden