Zonnepanelen Kopen Informatie Prijs Advies Tips


Waarom zonnepanelen kopen?

Wat moet je aan denken bij het kopen van zonnepanelen? Wat is de prijs van een zonnepaneel? En wat leveren zonnepanelen op? Zonnepanelen zijn een duurzame oplossing als het gaat om energieopwekking. Er komen geen broeikasgassen vrij en schadelijke stoffen blijven weg. Maar waar moet u op letten bij het kopen van zonnepanelen? De redactie zet alle tips en aandachtspunten op een rijtje, zodat u eenvoudig en snel zonnepanelen kunt kopen. Want ook zonnepanelen kopen in Nederland heeft zin: ondanks wolken, wekken zonnepanelen energie op!

Zonnepanelen kopen: tips en aandachtspunten

Bij het kopen van zonnepanelen kunt u niet onvoorbereid te werk gaan. De volgende punten zijn het belangrijkst:
  • Oppervlakte van uw dak;
  • Gewenste vermogen;
  • Financiering van de zonnepanelen.
Zonnepanelen kopen: oppervlakte van uw dak
De standaard afmetingen van een zonnepaneel zijn 100 cm x 165 cm. Hierdoor dient u bij het opvragen van een offerte vaak uw dakoppervlak door te geven. Zo kunnen installateurs direct rekening houden met de hoeveelheid werk en het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft. Daarnaast dient het dak waar de zonnepanelen op geplaatst worden op het zuiden gericht te zijn, met een helling van zo’n 30/40 graden. Voldoet u niet aan deze eisen, dan kunt u alsnog zonnepanelen kopen en (laten) plaatsen. Bij Zonnepanelen.net kunt u van meer informatie vinden en de prijzen en prestaties van zonnepanelen vergelijken.

Zonnepanelen Kopen: Gewenste vermogen
Uw gewenste vermogen hangt af van uw huidige verbruik. Wekt u meer energie op met uw zonnepanelen dan u verbruikt, dan kunt u tot maximaal 5000 kWh terugleveren aan uw energieleverancier. Maar er zijn ook energieleveranciers waar u onbeperkt uw niet-verbruikte stroom kunt terugleveren. Het is dus verstandig om - voordat u zonnepanelen gaat kopen - te kijken wat uw energieleverancier voor regels hanteert.

Zonnepanelen Kopen: Financiering
Door het kopen en gebruiken van zonnepanelen bespaart u niet alleen een hoop energiekosten, u draagt ook bij een groener, duurzamer en schoner milieu. Daarnaast bent u onafhankelijk van energiebedrijven en de stijgende energieprijzen. Kortom: zonnepanelen kopen is voordelig! Lees verder…

Bijpassende Informatie
> Energie Opwekken met ZonnepanelenZoekwoorden: Zonnepalenen Kopen Informatie Prijs Advies Tips Zonnepaneel
________________________________________________________________________________________________