Onderhoudsarme Kozijnen

Wat zijn Kozijnen

Een kozijn is een raamwerk, dat gemaakt is van hout, metaal of kunststof waarin een deur of raam kan worden aangebracht. De verschillende materialen hebben een verschillende behandeling nodig qua onderhoud. Sommige mensen willen duurzame en onderhoudsvrije ramen.

Wat zijn onderhoudsarme kozijnen?

Allereerst een misverstand uit de wereld helpen; in tegenstelling tot wat veel bedrijven verkondigen bestaat onderhoudsvrij niet. Er moet toch zo nu en dan aandacht besteed worden aan de kozijnen. De kozijnen moeten met enige regelmaat schoongemaakt worden om ze in een goede conditie te houden. Dit schoonmaken kan gewoon met de normale schoonmaakproducten. Let op: geen schurende of bijtende middelen zoals thinner aceton en dergelijke gebruiken. Het schoonmaken is normaal gesproken een eenvoudige klus omdat de kunststof kozijnen zijn voorzien van een niet statische kleurfolie. De meeste kunststof- en alumnium kwaliteitskozijnen zijn onderhoudsarm.

Onderhoudstips Kozijnen

  • Al na 2 of 3 uitgespaarde schilderbeurten heeft u de kozijnen terugverdiend
  • U bent van het schilderwerk af
  • U kunt uw kozijn naar eigen smaak en technische voorkeuren samenstellen
Voordelen van onderhoudsarme kozijnen

Naast dit schoonmaken is het belangrijk om het hang- en sluitwerk elk jaar te smeren met bijvoorbeeld syliconen- of teflonspray. Met hang- en sluitwerk bedoelen we alle draaiende en bewegende delen en stangen. Wanneer u deze onderhoudstips uitvoert heeft u nog langer plezier van uw kozijnen.

Meer informatie en Offertes

Ziet u deze onderhoudsarme kozijnen wel zitten? Dan bent u vast en zeker op zoek naar prijsinformatie en mooie aanbiedingen. Via onderstaande link(s) kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.

Gerelateerde Informatie
- Meer Informatie en Overzicht Kozijnen en Ramen
- Meer Informatie Kunststof Kozijnen

Kozijnen | Deurkozijnen | Offerte | Informatie