Dwerggeit



Geschiedenis en herkomst

De oorsprong van de dwerggeit ligt in West-Afrika en Midden-Afrika. Door zijn geringe grootte is dit een van de populairste geitensoorten in Nederland. Een kinderboerderij zonder dwerggeiten is bijna ondankbaar. Het is ook de meest voorkomende hobbygeit. Dwerggeiten zijn levendige en actieve dieren. Echter ondanks hun beperkte omvang hebben ze wel voldoende speel en leefruimte nodig om een diervriendelijk leven te hebben.






Kenmerken

Zoals de naam al aangeeft is een dwerggeit relatief klein. Een bok wordt circa 50-60 groot en een geit circa 50 centimeter. De rug moet mooi recht zijn en de buiklijn loopt naar achteren toe iets af. Dit heet wigvormig. De horens zijn vrij kleine en iets naar achteren toe gebogen. De dwerggeit komt in verschillende kleurschakeringen voor. Sommige fokkers houden zich speciaal bezig met het fokken van exemplaren in een bepaalde kleurcombinatie.

De Woonwebsite Klussenmakelaar heeft een aantal zeer goede geitenhokken geselecteerd die aan alle te stellen eisen voldoen. U kunt hierover meer informatie aanvragen via onze leveranciers.



Woonwebsite Disclaimer