Houten Werkblad



Een houten werkblad

Een houten werkblad wordt vaak gekozen door de warme, unieke en natuurlijke uitstraling van hout . Een houten werkblad is opgebouwd uit verschillende lagen, lamellen genoemd. Een kwalitatief goed houten werkblad bestaat dus eigenlijk uit losse delen die samengedrukt zijn. Hierdoor is geen enkel houten werkblad identiek.

De voordelen van een houten werkblad

Naast de natuurlijk warme uitstraling kent een houten aanrechtblad nog meer voordelen, zoals:
  • Houten werkbladen worden op maat gezaagd. Dat is makkelijk aan te passen aan de vorm van de muren, spoelbakken en ander apparatuur.
  • Hout is zacht en zorgt dat een houten werkblad schokdempend is. Broze voorwerpen breken minder snel hierdoor op een houten aanrecht, en er is minder lawaai tijdens het koken.

De nadelen van een houten werkblad

Een houten werkblad is zeer gevoelig voor putten en krassen. Ook vergt hout relatief veel onderhoud. Zo moet de beschermende toplaag van het houten aanrecht regelmatig bijgehouden worden om vlekken en verkleuringen te voorkomen. Bij een hoge luchtvochtigheid kunnen zelfs scheuren en kieren ontstaan in het houten werkblad, met alle consequenties van dien.

Aanbiedingen van houten werkbladen

Bent u op zoek naar informatie en aanbiedingen van houten keukenwerkbladen? Wat dacht u dan bijvoorbeeld van een werkblad gemaakt van gerecycled hout? Of een keukenaanrecht gemaakt uit oud grenen balken? Via de partnerbedrijven van Woonwebsite vindt u deze en andere mooie, leuke en geheel op maat gemaakte werkbladen.

Houten keuken
Bij RestyleXL kunt u zelf een houten keuken samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een keuken met hout van wel 150 jaar hout! Daarnaast is er ook de keuze voor bijvoorbeeld eikenhout, sloophout en steigerhout. Een bijzondere houten keuken, alleen dan net even iets anders.
Klik hier voor meer informatie »



Houten wagondelen keuken
Bent u op zoek naar een unieke, stoere en bijzondere keuken? Dan is de houten wagondelen keuken wellicht iets voor u.
Klik hier voor meer informatie »



Gerelateerde onderwerpen
- Overzicht Aanrechtbladen en Werkbladen »
- Houten Werkblad »

Keuken | Houten Werkblad | Aanrechtblad | Voordelen | Nadelen | Informatie | Aanbiedingen