Stoomkoken - Advies Gebruiken en Informatie


Stoomkoken; dé kooktrend van dit moment

De nieuwste trent in koken is stoomkoken. Met behulp van speciaal hiervoor ontwikkelde stoomovens wordt het u gemakkelijk gemaakt om hierin mee te gaan. Het principe van stoomkoken is heel eenvoudig. Uw eten wordt gekookt door op een zeer effectieve wijze gebruik te maken van zeer hete stoom.

Wat is een stoomoven en wat maakt de stoomoven en stoomkoken zo goed en gezond?

Bij stoomkoken blijven alle vitamines en mineralen in de voeding intact. Bovendien komen er bij koken in een stoomoven op geen enkel moment vetten aan te pas, zodat men op deze wijze de gezondste, magerste en lekkerste gerechten bereidt.

Het smaakverlies van gerechten die in een goede stoomoven worden bereid, is uiterst beperkt. Dit komt doordat het eten niet in rechtstreeks contact komt met kokend water. In een stoomoven wordt de temperatuur veel gelijkmatiger verdeeld dan in een magnetron of hete lucht oven. Dit zorgt ervoor dat de gerechten gelijkmatig gaar worden. En als laatste, en niet onbelangrijke argument, koken in een stoomoven gaat zeer snel.



Aanbiedingen van Stoomovens


Miele Stoomovens
De Miele stoomovens zijn bij uitstek geschikt voor een smaakvolle, gezonde en gemakkelijke bereiding van gerechten. De bereiding met stoom zorgt er namelijk voor dat de vitaminen en de natuurlijke kleur van de ingrediënten beter behouden blijven. Bovendien kunt u bijvoorbeeld vis, groenten en pasta tegelijkertijd in de stoomoven bereiden zonder dat overdracht van geur of smaak plaatsvindt.

In de Miele-stoomoven zijn groente, vis, vlees, pasta en vele andere gerechten - zonder overkoken of aanbranden - op gemakkelijke, gezonde en smaakvolle wijze te bereiden. Vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen blijven optimaal behouden.

Ruimaanbod van scherp geprijsde stoomovens
Bij XXL Horeca vind je een een ruim aanbod van stoomovens en combisteamers die je in de webshop kunt bekijken. De combisteamers worden voor scherpe prijzen aangeboden.



Trefwoordem: Stoomover | Combisteamer | Aaanbiedingen | Advies | Informatie
________________________________________________________________________________________________