Woninginbraak


Elke minuut van de dag een woninginbraak

In Nederland vindt er gemiddeld elke minuut een woninginbraak plaats. Dit betekent dat zo'n 1440 woningen per dag door ongenode gasten worden bezocht. En per jaar gaat het om ruim 525.000 inbraakpogingen. Dus gemiddeld wordt er in elke woning in Nederland eens in de tien jaar ingebroken. En ondanks deze gegevens is er in een groot aantal woningen in Nederland zeer gemakkelijk te in te breken. Een woningbraak is altijd een traumatische ervaring. Naast het feit dat er materiële schade is, tv of DVD speler moet opnieuw worden aangeschaft, is de emotionele schade vaak nog veel groter. Het gevoel van onveiligheid kan vaak nog maanden, zo niet jaren duren. Hierdoor ontstaan slaapproblemen en zelfs angststoornissen behoren tot de mogelijkheid. En dan natuurlijk nog het verlies van bijvoorbeeld sieraden met een onvervangbare emotionele waarde.

Wilt u uw woning goed beveiligen? Bekijk dan onderstaande aanbiedingen, die Woonwebsite speciaal voor u selecteerde!

Wie is nu die inbreker?

Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u trouwens de kans dat er in uw woning wordt ingebroken aanzienlijk verkleinen. Hierbij moet u rekening houden met een aantal zaken. Meestal is de inbreker bekend met de plaatselijke situatie en woont hij (nog steeds betreft het meestal mannen) zelf binnen een straal van 3 kilometer rond de woning waar hij gaat inbreken. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 15 en 25 jaar. En het laatste belangrijke feit is dat een inbraak binnen 30 seconden moet kunnen plaatsvinden.

Inbraakpreventie verdient meer aandacht

Wetende dat hoe vaak er wordt ingebroken en wat voor soort persoon de gemiddelde inbreker is, kunnen we op een eenvoudige wijze een aantal maatregelen nemen om het de inbreker een stuk lastiger te maken.

Deuren en ramen
Laat u deuren en ramen openstaan? Doe dit alleen als u zelf thuis bent. Zelfs dan moet er direct toezicht zijn op openstaande deuren en/of ramen!

Sloten
Zorg voor deugdelijk en gecertificeerd hang- en sluitwerk dat door een vakkundig persoon is gemonteerd. Bent u afwezig of gaat u slapen, draai dan altijd de deur op het nachtslot. Dit geldt voor zowel de voor- als achterdeur.

Opklimmen
Opklimmogelijkheden rondom uw woning moeten tot een minimum beperkt blijven. Laat dus geen ladders of steigers liggen en zet geen afvalcontainers onder een openstaand raam. Inbrekers zijn vaak verbazingwekkend lenig en kunnen door het kleinste raampje van bijvoorbeeld uw badkamer al naar binnen klimmen.

Verlichting
Inbrekers staan niet graag in de schijnwerpers. Goede buitenverlichting bij de voordeur en in de achtertuin zorgt ervoor dat het minder aantrekkelijk is om in te breken.

Beplanting en tuinafscheiding
Hoge beplanting en tuinafscheidingen zoals schuttingen rondom uw woning zorgen ervoor dat een inbreker buiten het zicht kan opereren. Dit maakt uw woning aantrekkelijker voor de inbreker.

Vakantie
Als u op vakantie of om andere reden langer afwezig bent meldt dit dan niet op het antwoordapparaat en laat kranten en post dagelijks verwijderen.

Elektronische beveiliging
Een elektronisch alarmeringssysteem met een koppeling naar de alarmcentrale werkt vaak zeer ontmodigend voor de inbreker en maakt een woning vele malen onaantrekkelijker om in te breken. En uw verzekering wil u veelal een aanzienlijke kroting geven op uw polis.