Gevelkachel

Wat is een gevelkachel?

De naam zegt het al een gevelkachel wordt geplaatst aan de binnenkant van de muur tegen een buitengevel van het huis. Het grote voordeel van een gevelkachel is dat deze niet hoeft te worden aangesloten op een rookkanaal of schoorsteen. Een gevelkachel beschikt over een zogenaamd gesloten systeem. Dit houdt in dat de kachel op een gecombineerde aan- en afvoerbuis wordt aangesloten die rechtstreeks door de gevelwand wordt aangebracht. Gevelkachel worden normaal gesproken op gas gestookt.

Voordelen gevelkachel

het grootste voordeel is dat een gevelkachel geen rookkanaal of schoorsteen nodig is. Dit geeft meer flexibiliteit voor wat betreft het plaatsen van de kachel in het interieur. Aan de vormgeving van de moderne gevelkachels is ook steeds meer aandacht besteed. hierdoor zijn er oplossingen die in elk interieur passen. Gevelkachels kunnen ook goed toegepast worden in vakantiewoningen.



Ideeën opdoen

Verschillende fabrikanten waarmee de Woonwebsite samenwerkt voeren een assortiment gevelkachels. Via onderstaande links kunt u informatie en ideeën opdoen.


Woonwebsite Disclaimer