Glasbreukmelder


Wat is een Glasbreukmelder?

Een glasbreukmelder is een detectieapparaatje dat een alarmsignaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt. Feitelijk registreert een glasbreukmelder trillingen en als deze boven een bepaald niveau uitkomen wordt er een signaal afgegeven richting de alarmcentrale zodat er snel en adequaat gehandeld kan worden. Van belang is wel dat een glasbreukmelder van een deugdelijke kwaliteit is en op een vakkundige wijze geplaatst en geprogrammeerd wordt. Is dit niet het geval dan kan het leiden tot valse alarmmeldingen met alle consequenties en kosten van dien.


Glasbreukmelder: voor- en nadelen

Een glasbreukmelder heeft een aantal voordelen. Allereerst gaat er een preventieve werking vanuit. Een inbreker die een glasbreukmelder constateert zal zich wel twee keer bedenken alvorens hij de ruiten inslaat. Dit betekent dat een brute inbraakpoging met alle schade vandien in veel gevallen voorkomen kan worden. Maar een glasbreukmelder signaleert niet alleen inbraak maar ook andere oorzaken van glasbreuk zoals storm, een bal of steen door een raam etc. Zelfs als er pogingen worden ondernomen om bijvoorbeeld een gat in een ruit uit te snijden wordt dit gesignaleerd en kan er actie worden ondernomen. Nadeel van een glasbreukmelder kan zijn dat als deze niet goed is geinstalleerd of niet deugdelijk functioneert er bij harde wind of storm waardoor een raam in beweging wordt gebracht er te snel een alarmsignaal wordt afgegeven.

Beveiligings Aanbieding

Uw woning meer beveiligen dan alleen een glasbreukmelder? Bestel dan direct onderstaand alarmsysteem. Bij onderstaande aanbieder krijgt u bovendien €350 KORTING!