Wijnkoelkast


Wat is een wijnkoelkast?

Wijn drinkt u om van te genieten. Maar is wijn niet op de juiste temperatuur dan is de smaak minder en dat is zonde. Om dit te voorkomen is de wijnkoelkast een goede oplossing. De wijnkoelkast zorgt ervoor dat u de wijn altijd op de ideale temperatuur bewaart om direct te kunnen serveren.

Hoe werkt een wijnkoelkast?

Een wijnkoelkast is ingericht om wijn op een vaste temperatuur te brengen en houden. Ze zijn instelbaar van 4 tot 18 graden celsius. De kast wordt afgesloten met een speciale glazen deur die schadelijk UV-straling tegenhoudt.

Vrijwel elke wijnkoelkast heeft speciale leggers of planken waarop de wijnflessen goed neergelegd kunnen worden. Wilt u een bepaalde uitstraling? Dan zijn deze planken voor in uw wijnkoelkast vaak ook in een houten uitvoering verkrijgbaar. Hierdoor heeft de wijnkoelkast een mooie en soms zelf chique uiterlijk en kan zonder problemen een prominente plek krijgen in woon- en eetkamer of keuken.

Omdat rode en witte wijn een verschillende ideale serveertemperatuur hebben, wordt door de echte wijnliefhebbers vaak meer dan een wijnkoelkast gebruikt. Een wijnkoelkast is dus vooral bedoeld om wijn op de ideale serveertemperatuur te brengen en houden, niet om wijn langdurig te laten rijpen. Voor dit doeleinde zijn zogenaamde wijnbewaarkasten een goede oplossing.

Aanbiedingen wijnkoelkasten en -accessoires

Rondom wijn zijn naast wijnkoelkasten nog meer wijnaccessoires verkrijgbaar. Sommige in aanvulling op uw wijnkoelkast, andere om nog meer van uw wijn te kunnen genieten.



Bijpassende Informatie
Wijnopslag Huren

Wijnkoelkasten Wijnkoelers Informatie Aanbiedingen
________________________________________________________________________________________________