Dakisolatie


Waarom dakisolatie nodig is?

Zolders met een ongeïsoleerd dak zijn in de zomer broeierig warm en in de winter koud en tochtig. Het dak zuigt als het ware de warme lucht uit het huis. Dat is de oorzaak van de hinderlijke trek die in de winter, als het een beetje waait, veel oudere huizen teistert. Bij veel dakisolaties wordt het dak onvoldoende winddicht gemaakt. Bij de methode van TONZON wordt het dak op eenvoudige wijze wel winddicht gemaakt. Daarnaast biedt deze dakisolatie het voordeel dat de isolatiewaarde zomers extra hoog is wat buitengewoon prettig is als de zolderruimte gebruikt gaat worden als slaapkamer.













Bij TONZON dakisolatie worden reflecterende luchtlagen gemaakt met Thermoskussens of Thermosheets. De isolatiewaarde in de winter is afhankelijk van de gekozen dikte van de isolatielaag, de dakhelling en het aantal lagen. Kiest men bijvoorbeeld bij een dak met een helling van 30 graden voor 12 cm isolatiedikte dan krijgt men, afhankelijk van het aantal reflecterende luchtlagen de volgende isolatiewaarden uitgedrukt in cm minerale wol.



Hoge isolatiewaarde

Bij de isolatiewaarde in de winter kan men aantekenen dat in werkelijkheid de TONZON isolatie het om 2 redenen beter zal doen dan andere isolatiematerialen van dezelfde dikte. In de eerste plaats omdat het dak beter lucht dicht wordt waardoor minder warme lucht uit huis wordt gezogen en in de tweede plaats omdat naden en kieren tussen de verschillende elementen voorkomen worden.