Hypotheken

Wat is een hybride hypotheek?


Deze vorm is een combinatie van een spaar- en een beleggingshypotheek . In de wandelgangen wordt dit vaak een spaarbeleggingshypotheek of een combinatiehypotheek genoemd.

Bij deze hypotheek wordt er niet afgelost. Gedurende de looptijd is er dus rente verschuldigd over de volledige hypotheeksom, die onder bepaalde voorwaarden afgetrokken kan worden. Naast de rente betaalt wordt er premie voor inleg om te sparen of te beleggen. Halverwege kan de keuze gemaakt worden om de inleg anders te doen. Afhankelijk van het feit of men op zeker wil spelen of de kans neemt op een mogelijk hoger rendement.

Voor de hypotheeknemer kan het soms aantrekkelijk zijn om te veranderen. In dat geval zal het voor de hypotheekverstrekker juist ongunstiger zijn. Om deze rede zijn er vaak voorwaarden aan verbonden. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van deze voorwaarden. Weet ook vooraf wat de kosten zijn wanneer men wil veranderen van hypotheekverstrekker halverwege de looptijd. Bij sommige banken kan dit nogal oplopen.



Woonwebsite Disclaimer