Koekoeksklok


Wat is een koekoeksklok ?

Van Dale's woordenboek van het hedendaags Nederlands geeft als omschrijving voor koekoeksklok de volgende omschrijving: een klok die bij het slaan het geluid van de koekoek nabootst, waarbij vaak een vogeltje naar buiten komt. Werd de koekoeksklok vroeger vooral geassocieerd met termen als ouderwets, traditioneel en oubollig. Tegenwoordig kun je de koekoeksklok ook terugvinden in het moderne interieur waar klassiek en modern met elkaar in een samenhang wordt gebracht.

Geschiedenis van de koekoeksklok

Oorspronkelijk komt de koekoeksklok uit het Zwarte Woud in Duitsland. Traditioneel wordt de uitvinding toegeschreven aan de Schönwaldse, klokkenmaker Franz Ketterer in 1730. Alhoewel hierover nogal wat menings-verschillen zijn. Omstreeks deze tijd is inderdaad de bekende techniek ontstaan met de balgen en fluitjes die het geluid van de koekoek immiteren toegevoegd aan een normale slingerklok. De koekoeksklok wordt nog steeds hoofdzakelijk in het Zwarte Woud geproduceerd, in de buurt van Triberg en Neustadt.

Speciale aanbieding Koekoeksklok

Door de samenwerking met een partnerbedrijf heeft de Woonwebsite een bijzondere aanbieding van een koekoeksklok kunnen selecteren.



Moocoo Koekoeksklok

De leukste Koekoeksklokken die er te koop zijn. Bij de Moocoo komt er ieder uur een koe naar buiten en hoort u de koe Boeoeoe! loeien.



Woonwebsite Disclaimer