Ontwerpers




Hella Jongerius Biografie

Hella Jongerius (1963, Barendrecht) heeft haar fascinatie voor materialen gebruikt om producten te ontwerpen. Zowel oude handwerk techniek als de laatste high-tech glasvezels worden gebruikt tot zij hun ultieme potentieel en grenzen opleveren. Haar producten delen een bepaalde mentaliteit. Het werk van Jongerius wordt door materialen, geschiedenis en door transformaties van oud naar nieuw. OP het eerste gezicht lijkt haar werk vertrouwd en eenvoudig, maar achter die eenvoud houdt zich een overvloed van intelligentie schuil. Haar werk wordt door musea en galerijen internationaal tentoongesteld en aangekocht. Zij doceert aan de Design Academy te Eindhoven sinds 1998. Haar tapijt 'Herhaling' werd met de Rotterdamse Design prijs in 2003 bekroond.

Hella Jongerius wint oeuvre award 2008

Hoofddorp, 3 oktober 2008 – Hella Jongerius ontving gisteravond in De Lichtfabriek in Haarlem de oeuvreprijs 2008 van niemand minder dan Beau van Erven Dorens.

Hella Jongerius – wiens vazencollectie vorig jaar is onderscheiden als beste woonproduct - kreeg de oeuvreprijs. Uit haar ontwerpen spreken haar grote professionaliteit en originaliteit. Veel ontwerpen van haar hand zijn tentoongesteld in musea en galeries, wereldwijd. Ze heeft zich binnen de designwereld bewezen met unieke ontwerpen die stuk voor stuk haar persoonlijke signatuur dragen.

De Sanoma Woon Awards - een initiatief van de woonbladen van Sanoma Uitgevers - worden jaarlijks uitgereikt aan bijzondere producten, prestaties en professionals in de woonbranche. Er zijn vier categorieën: beste woonproduct, beste woonwinkel, beste woonprofessional en beste wooncampagne. Dit jaar is er ook een oeuvreprijs uitgereikt.

Ontwerpen van Hella Jongerius


Flexibele Wastafel
Een waskom of wastafel die bij aanraking zacht en prettig aanvoelt en door uzelf in een mooie vorm gebracht kan worden. Een utopie? Nee, met de flexible wastafel van Hella Jongerius en op de markt gebracht door droog is dit nu mogelijk.



Woonwebsite Disclaimer