Behang Kiezen en Uitzoeken





Verschillende Behangsoorten om uit te kiezen

Behang is in veel verschillende materialen verkrijgbaar. Zo bestaat er behangpapier, papier gecombineerd met kunststof en glasvezelbehang. Ieder materiaal heeft andere eigenschappen, voordelen en nadelen. De juiste keuze van het behangmateriaal is afhankelijk van de te behangen muur en de ruimte waarin het gebruikt gaat worden. Leg uw wensen en eisen voor aan een specialist en laat u adviseren.



Uitzoeken van de Kleuren en Patronen op het Behang

Bekijk de ruimte die u wilt behangen van te voren goed en bepaal wat u wilt bereiken. Kleuren en patronen kunnen een ruimte namelijk optisch groter of kleiner laten lijken. Donkere kleuren maken een kamer kleiner en dus knusser. Lichtere kleuren maken een kamer juist groter en rustgevend. Zonnige kleuren kunnen een kamer met weinig lichtinval toch zonnig laten lijken. Patronen kunnen een kamer te vol laten lijken, ga hier dus voorzichtig mee om. Kleine kamers kunnen het beste behangen worden met kleine patronen, grote kamers kunnen grotere patronen wel aan. Strepen kunnen uw kamer breder of hoger laten lijken, afhankelijk van of u de strepen horizontaal of verticaal plakt.

Hoeveel behangrollen heeft u nodig?

Er bestaat een rekensom waarmee u kan berekenen hoeveel rollen u nodig heeft. Deze som geldt enkel als u één behangsoort gebruikt. Mocht u nog twijfels hebben, of op een ingewikkeldere manier gaan behangen, dan kunt u het beste advies vragen in een behangspeciaalzaak.



Symbolen op de Verpakking van Behangrollen

Op de verpakking van een behangrol staan symbolen, die informatie geven over de eigenschappen van het behang. Met deze symbolen kunt u het behang uitkiezen wat aan uw wensen voldoet. Zorg ervoor dat u behangrollen koopt met hetzelfde productienummer op de verpakking. Dan weet u zeker dat ze gelijktijdig geproduceerd zijn, om te voorkomen dat er een klein kleurverschil tussen de rollen is.



Aanbiedingen van behang

Bent u op zoek naar aanbiedingen van leuk, mooi, apart, opvallend behang of naar dat ene behangetje? Via onderstaande link(s) vindt u vele aanbiedingen van behang en kunt u op uw gemak online een behang kiezen en uitzoeken ...

- Behangexpert.nl

Behang Kiezen en Uitzoeken | Symbolen Behangrollen | Advies | Informatie | Tips