Kelim Vloerkleed


Wat is een Kelim?

Vlak geweven tapijt is de letterlijke betekenis van Kelim. Kelims zijn traditionele vloerkleden die vooral afkomstig zijn uit Centraal Azië, het Midden-Oosten en Noord Afrika. Al eeuwenlang worden deze kleden met de hand geweven en met zeer mooie en ingewikkelde patronen en zelfs taferelen.

Oude en nieuwe Kelims

Er zijn zowel oude als nieuwe kelims verkrijgbaar. Oude en antieke kleden zijn vooral afkomstig uit Centraal Azi en dan vooral uit Afghanistan, Azerbaidjan, Iran, Rusland, Turkmenistan en Uzbekistan. Nieuwe kleden worden veelal geweven in Afghanistan, Iran, Marokko en Pakistan. De nieuwe kleden zijn verkrijgbaar in allerlei prijzen en kwaliteiten. Inmiddels zijn er zelfs Kelims verkrijgbaar met moderne hedendaagse motieven.

Aanschaffen van een Kelim

De kwaliteit van de kelim kan zeer verschillen en het is dan ook raadzaam om een kelim aan te schaffen bij een vertrouwd adres. Heeft u geen kennis van antieke vloerkleden laat u dan adviseren bij uw aankoop door een betrouwbaar persoon met kennis van zaken.

Aanbiedingen van Kelims

Helaas, op dit moment hebben we op Woonwebsite geen adverteerders of andere aanbiedingen voor Kelims. Dit vinden we erg jammer, maar wijzen u er graag op dat we nog meer producten hebben die interessant voor u kunnen zijn:
Vloerkleden en Karpet.


Gerelateerde onderwerpen
- Meer Vloerkleden en Karpet »
- Geweven Tapijt Informatie »

Vloerkleden | Karpet | Kelim | Advies | Informatie | Aanbieding