Beveiliging Woning Advies Tips Informatie

Advies Informatie Tips voor Woningbeveiliging
anti inbraakschroef

Om te voorkomen dat inbrekers beveiligingsmaterialen of anti inbraakstrips los kunnen schroeven wordt de anti inbraak schroef gebruikt. Deze schroef kan alleen aangesdraaid worden. Meestal worden hiervoor zogenaamde één-toer-schroeven gebruikt.

anti-inbraakstrip

Om de kier tussen de deur en de deurpost af te sluiten zodat er minder makkelijk kan worden ingebroken, kan er een anti-inbraakstrip worden aangebracht. Meestal is deze van aluminium en wordt zowel aan de deur als de post beveiligd.

  meer informatie >

bewegingsmelder-bewegingsdetector

Dit is een apparaatje dat een sensor bevat die in een ruimte of buiten in de director omgeving elke beweging signaleert. Zodra dit gebeurt wordt een signaal gegeven waardoor buitenverlichting aanspringt of de alarminstallatie in werking treedt.

bijzetslot

Om een deur of schuifraam beter betand te maken tegen inbraak wordt er vaak een extra slot geplaatst. Dit slot wordt een bijzetslot genoemd.

brandbeveiliging

Gelukkig hebben de meeste mensen geen brand meegemaakt. Daarom is het lastig om je voor te stellen wat de consequenties van een brand in huis zijn. Maar realiseert u zich dat een klein brandhaardje in een woning al binnen 5 minuten kan veranderen in een uitslaande brand met veel rook en zeer hoge temperaturen. Dan begrijpt u hoe belangrijk brandveiligheid en het zeer snel ontdekken van een brandhaard is.

  meer informatie >

cilinderslot

Het gedeelte van een slot waarin de sleutel wordt gestoken wordt cilinder genoemd. Een kwalitatief hoogwaardig cilinder slot biedt extra beveiliging omdat de cilinder vrijwel niet doorboorbaar is.
Cilindersloten zijn er in zeer vele soorten, maten en kwaliteiten. Een voordeel van cilindersloten kan zijn dat dezelfde sloten in de verschillende toegangsdeuren geplaatst kunnen worden. Hierdoor kan met dezelfde sleutel zowel de voordeur als de tuindeur geopend worden.

dievenklauw

Om te voorkomen dat een scharnier losgebroken kan worden door een inbreker kan een dievenklauw geplaatst worden. De dievenklauw bestaat uit een stift en bus van dik metaal die geplaatst wordt bij het scharnier van de deur aan de zogenaamde scharnierzijde.

kierstandhouder

Om een deur of raam op een kier te kunnen vastzetten zonder dat deze van buiten eenvoudig geopend kan worden wordt een handel met beugel gebruikt die kierstandhouder wordt genoemd.

meerpuntssluiting

Een deur kan afgesloten worden met meerdere sloten. Een meerpuntssluiting maakt het mogelijk om met één handeling meerdere sloten gelijktijdig te openen of te sluiten.

mistbeveiliging

Indien er ongewenste indringers in een ruimte komen waar de mistbeveiliging is geinstalleerd wordt de ruimte na de detectie binnen 15 seconden een volledig mistgordijn gelegd. Hierdoor raakt de inbreker de orientatie kwijt en kan geen hand meer voor ogen zien. Dit zorgt ervoor dat het pand niet snel verlaten kan worden en verhoogt de pakkans aanzienlijk.

nachtschoot

Het beweegbare gedeelte van het slot waarin de sleutel wordt gestoken wordt nachtschoot genoemd.

oplegslot

Om een deur of raam beter te beveiligen kan een oplegslot worden gebruikt. Dit slot wordt geplaatst op deur of het kozijn.

raamboom

De beweegbare handgreep waarmee een raam geopend kan worden wordt een raamboom of raamboompje genoemd.

railblokkering

Om te voorkomen dat een schuipui of schuiraam eenvoduig geopend kunnen worden van buitenaf wordt een railblokkering geplaatst. In de rail wordt een slot geplaatst waardoor een schuifpui of schuifraam alleen vanuit de binnenzijde geopend kan worden.

rookmelder

Helaas sterven er in Nederlands jaarlijks nog steeds vele mensen bij branden in woningen. De meeste mensen komen niet om het leven door de vlammen maar de giftige gassen en rook die bij de brand onstaan zijn de belangrijkste doodsoorzaak.
Een rookmelder is een apparaat dat vroegtijdig een beginnende brand kan signaleren. De rookmelder geeft een indringend signaal af waardoor de bewoner gewaarschuwd wordt. Ook kan de rookmelder gekoppeld worden aan een alarminstallatie. Het is wel van het grootste belang om de rookmelders op de juiste plaast te bevestigen. In nieuwbouwwoningen is een rookmelder inmiddels verplicht.

  meer informatie >

schemerschakelaar

Een sensor registreert dat het donker wordt en zorgt er automatisch voor dat een buitenverlichting automatisch wordt ingeschakeld. Vanzelfsprekend zorg de schemerschakelaar er ook voor dat de verlichting weer uit gaat als het licht wordt.

schuifpuislot

Het slot dathet verschuiven van de schuipui voorkomt, wordt schuifpuislot genoemd. Het kan zowel een insteekslot als een oplegslot zijn.

sluitzijde

De zijde van de deur waarin het slot geplaatst is wordt sluitziude genoemd.

veiligheidsbeslag

Romdom de cilinder van een slot kan een hard metalen plaats gemonteerd worden, het veiligheidsbeslag. Dit voorkomt het afbreken van het slot.

Bijpassende Informatie