Slaapkamer

Informatie en Onderwerpen
alkoof

Dit is een kleine tussenkamer die meestal als slaapplaats wordt gebruikt.

binnenveringmatras

Dit is een matras die metalen spiralen bevat. De hoeveelheid draaiingen en de dikte van het metaal van de spiraal bepalen het comfort en de steun van de matras.

  Meer informatie en voorbeelden »

boxsping

Een boxsping bestaat uit twee gedeeltes. het onderste gedeelte is een verend gedeelte, meestal bekleed met stof of damast. Het bovengedeelte is een bijpassende matras.

comfortzone

Matrassen kunnen onderverdeeld zijn in zogenaamde comfortzones. Deze zones zijn aangepast aan het lichaamsdeel dat hierop ligt. Dus feitelijk houden ze rekning met het gewicht en de druk die uitgeoefend worden. Hierdoor vormt de matrs zich meer naar het lichaam.

futon

zie Japanse futon

Japanse futon

Zoals de naam al zegt, afkomstig uit Japan. De Japanse futon is een vrijharde matras die opgebouwd is uit verschillende lagen katoen. Er is inmiddels een zachtere versie, speciaal voor de westerling die meer comfort zoekt. Deze versie bestaat uit een dunne futon op een schuimrubber onderlegger.

klamboe

Een klamboe is een fijn mazig net die men voornamelijk in de tropen gebruikt. Deze netten zijn er voor om u te beschermen tegen muskieten en dan met name tegen de Malariamug. De klamboes zijn via Indonesië in Nederland terecht gekomen ...

  Uitgebreide informatie en aanbieding »

latex of rubber matras

Een latex of schuimrubber matras wordt gemaakt van natuurlijk rubber. Het wordt gewonnen door sap af te tappen van de rubberboom (Hevea brasiliensis). Latex is feitelijk het rubber in vloeibare vorm.

  Meer informatie en voorbeelden »

pocketveringmatras

Het bijzondere van dit soort matrassen is dat de metalen springveren ieder afzonderlijk in een compartiment. Hierdoor kunnen ze onafhankelijk van elkaar bewegen. Een pocketveringmatras is over het algemeen vrij zacht.

pont d'amour

Bij gebruik van twee matrassen in een bed ontstaat soms een richel tussen de matrassen. De pont d'amour is een soort van wig die tussen de matrassen gestopt kan worden op deze richel op te vullen.

  Meer informatie en voorbeelden >>

SnelZoeker