Verf & Stucwerk

Woonwebsite WoonEncyclopedie
granol

Granol (structuurpleister) is een afwerking die niet zoveel meer gebruikt wordt. Vooral in de jaren zeventig en begin jaren tachtig was granol zeer populair. Sommige mensen noemen het een "ouderwetse" afwerking maar dat is niet geheel terecht. Op de juiste wijze aangebracht geeft granol een prachtig resultaat met een bijzondere uitstraling. De eindstructuur kan zowel "gedraaid" als "staand" worden aangebracht. (de welbekend boomschors-structuur, zie foto).

houtrot

Problemen met houten onderdelen zoals kozijnen, steunbalken en deuren ontstaan in de meeste gevallen door houtrot. In het vochtige Nederlandse klimaat onstaan gemakkelijk schimmels die het hout aantasten. Door bouwkundige gebreken of achterstallig onderhoud komt dit vocht komt in de constructie. Hierdoor worden de houten onderdelen langzaam maar zeker aangetast en ontstaan problemen als lekkage en verzwakkingen van bouwconstructies.

  Uitgebreide informatie en tips »

kwartsverf

Kwartsverf heeft een zandachtige uiterlijk die zeer fijn van structuur is. Het wordt vooral gebruikt als wandafwerking. Het is kleurstellingen in vele kleurstellingen. Aan de ondergrond moet veel aandacht worden besteedt aangezien elke speldenprik door de afwerking zichtbaar kan blijven. Is erg "trendy" gezien de fijne structuur en prachtige kleuren.

leem

Leem is een muur- en plafondafwerking van puur natuurlijke oorsprong. Er hebben geen chemische toevoegingen plaats gevonden. Aangezien dit product op een bepaalde dikte wordt aangebracht geeft dit een comfortabele vochthuishouding in uw woning. Leem is verkrijgbaar in een aantal standaard kleuren doch is ook onbeperkt met elkaar te mengen zodat veel kleurschakeringen mogelijk zijn.