Rieten Lamp en Lampenkap - Voorbeelden Ideeën en Aanbiedingen

In de woontrend om zo natuurlijk mogelijke materialen te gebruiken in het interieur, past de rieten lamp uitstekend. Riet is een mooi materiaal om gevlochten lampenkappen mee te maken. Alhoewel het model hetzelfde kan zijn, is elke rieten lampenkap toch uniek . Elke gebruikte rietstengel is toch net iets anders van vorm. Leuk is ook dat de rieten lampenkap prima in allerlei verschillende soorten interieurs en woonstijlen toe te passen is. Het hang af van de combinatie van de meubels en accessoires welk effect er precies bereikt wordt. Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden, ideeën en tips van een lamp met een rieten lampenkap. Ook wordt er verwezen naar aanbiedingen en kun je gegevens over de prijs van de rieten lampen vinden. Het is trouwens goed om te weten dat rieten lamp ook gebruikt wordt om lampen en lampenkappen van rotan aan te duiden.

Wat is de prijs van een rieten lampenkap?

Natuurlijk hangt de prijs van een rieten lampenkap af van de afmetingen, kwaliteit en soms ook van het woonmerk dat de lamp op de markt brengt. Een lamp die compleet gemaakt wordt van riet is trouwens meestal aanzienlijk duurder dan een rieten lampenkap waarbij nog een lampvoet moet worden aangeschaft. Maar om je een indruk te geven: rieten lampenkappen kun je kopen voor een prijs vanaf circa €10.

Een rieten lampenkap geeft een bijzonder lichteffect

Het leuke van een rieten lamp of rieten lampenkap is het bijzondere lichteffect. Op de muur waarvoor de lamp hangt of staat, krijg je een soort van collage met lichtstreepjes waarvan er niet een exact dezelfde afmeting heeft. Dit effect ontstaat doordat de ruimte tussen het riet van de lampenkap overal enigszins verschillend is.

In welke kleuren kun je rieten lampenkappen vinden?

De meeste lampenkappen van riet worden verkocht in de natuurlijke kleuren bruin, grijs, grijsbruin en wit. Er is dan wel weer een vrij grote verscheidenheid aan verschillende tinten.

Rieten lampenkap en rotan lampenkap. Wat zijn de verschilen?

Er wordt vaak gesproken over een rieten lamp. Ook als de lampenkap van rotan is gemaakt. Het uiterlijk en het lichteffect van de een lampenkap van riet of van rotan zal trouwens nauwelijks verschillen. Het is meer een kwestie van smaak welke lamp jij het mooiste vind. Rotan is trouwens afkomstig van de rotanpalm waarvan de lianen worden gebruikt om bijvoorbeeld een rotan lampenkap te maken.

Rieten Lampen en lampenkappen - Aanbiedingen en Tips

De redactie heeft een aantal voorbeelden van aanbiedingen van rieten lampen en lampenkappen geselecteerd. Naast informatie over de rieten lamp, is er informatie over de prijs van de lampenkap opgenomen. De links verwijzen naar meer informatie over de rieten lampenkap en de mogelijkheden tot het kopen.

Goedkope rieten lampenkappen

Dit model rieten lampenkamp is in de kleur bruin, grijs, grijsbruin en wit leverbaar en in verschillende afmetingen te koop. Het goedkoopste is de kleine uitvoering die onder de € 10 kost. De hier afgebeelde grijze rieten lampenkap is wat groter. De prijs ligt zo rond de € 20.

  meer informatie en aanbiedingen

Retro Rieten hanglamp

Je kunt natuurlijk ook op zoek gaan naar een retro hanglamp van riet uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Met een beetje zoekwerk kun je een mooi exemplaar vinden voor een goede prijs. Alleen is vaak niet duidelijk of de lamp van riet of rotan gemaakt is. Maar ach, als je de lamp mooi vindt, dan maakt dat eigenlijk niet uit.

Voorbeeld: Rieten Vloeramp Grand Lobby van Rivièra Maison
Voorbeeld van het lichteffect van een rieten lamp
Meer Informatie