Smalste Huis Nederland Smalle Huizen Informatie en Foto

In Nederland kun je behoorlijk wat extreem smalle huizen vinden. Op deze pagina vind je het smalste huis Nederland smalle huizen informatie en foto's. Extreem smalle huizen zijn in Nederland vooral te vinden in de steden die in de Gouden Eeuw belangrijk waren en floreerden. In die tijd werd vooral betaald op basis van de afmetingen van de voorgevel van een grachtenpand. Daarom vind je aan 17e eeuwse grachten veel opvallende smalle huizen. Op deze pagina is informatie opgenomen over een aantal van deze smalste huizen.

Smalste Huis Amsterdam Overzicht Smalle Huizen Amsterdam

Amsterdam heeft behoorlijk wat smalle huizen. Vooral in het 17e eeuwse centrum van de stad aan de grachten kun je een aantal goede voorbeelden van smalle huizen vinden. Amsterdam heeft ook het smalste huis van Nederland, volgens sommige zelfs het smalste huis van Europa of ter wereld. Alhoewel die laatste twee claims nogal twijfelachtig zijn.

Smalste Huis Utrecht Overzicht Smalle Huizen

Ook Utrecht is een stad bekend door de grachten en grachtenpanden. En, zij het iets minder extreem smal en klein als in Amsterdam, kun je ook hier bijzonder smalle huizen vinden.

Kleinste Huis van Amsterdam
Foto's
Voorzijde kleinste huis van Amsterdam
CC BY-SA 3.0 nl
Bron: Wikipedia
Bijpassende Informatie