Tuinstoel Uitzoeken - Advies en Tips

Bij het uitzoeken van een tuinstoel moet je goed de tijd nemen om te ervaren welke tuinstoel goed zit en het beste past bij de wensen die je hebt en de eisen die je stelt. De ervaring leert, dat dit vaak niet gedaan wordt en dan vallen het comfort en de praktische zaken vaak tegen. Als je een tuinstoel gaat uitzoeken is een goede voorbereiding van belang. En neem bij het uitzoeken zelf ook vooral de tijd en laat je niet opjagen.

Tuinstoel Uitzoeken - De Voorbereiding

Als je precies weet aan welke eisen de tuinstoel moet voldoen, dan is de kans een stuk kleiner dat je een tuinstoel koopt die niet aan je wensen voldoet. Een goede voorbereiding bij het uitzoeken van een tuinstoel is daarom erg zinvol.

Bepaal vooraf je budget?

Het is van belang om vooraf te bepalen wat het budget is om uit te geven aan tuinstoelen. Als je ook ander tuinmeubilair wilt kopen, denk dan goed na over wat het bedrag is dat je in totaal maximaal wilt of kunt uitgeven. En bepaal dan wat het belangrijkste is. Met dat laatste wordt vooral bedoeld van welk tuinmeubel je het meeste gebruik gaat maken en waar je de meeste tijd op gaat doorbrengen en dus de minste concessies aan wilt doen.

Bepaal de afmetingen van de tuinstoel?

Het is van belang te bepalen wie er van de tuinstoel gebruik gaat maken. Voor deze personen moeten de tuinstoelen het beste comfort bieden. Mocht je nog oude tuinstoelen hebben, gebruik deze dan goed om te kijken wat er prettig aan is en waar ze tekort komen. Neem hiervoor de tijd en wees kritisch. En vergeet niet op te meten wat de hoogte en de lengte van de zitting van de tuinstoel zou moeten zijn .

Hoe en waar ga je de tuinstoelen opbergen?

Aangezien je over het algemeen de tuinstoelen niet het gehele jaar buiten hebt staan, moet je altijd rekening houden met de beschikbare opbergruimte. Meet goed op hoeveel ruimte je hebt om de tuinstoelen op te bergen. En vergeet niet zowel de hoogte, diepte als breedte te meten. Daarnaast is het ook verstandig om rekening te houden met opbergruimte voor de kussens.

Denk goed na over het materiaal van de tuinstoel

Tuinstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen die elk nadelen en voordelen hebben. Als je de tuinstoel het jaar buiten wilt laten staan, dan is een goede weersbestendigheid onontbeerlijk. Is het de bedoeling dat de stoelen na gebruik goed en droog opgeborgen worden, dan kun je ook kiezen voor een materiaal dat wat kwetsbaarder is. Stel in ieder geval altijd vragen over de kwetsbaarheid van de tuinstoelen bij regen, zonlicht en temperatuursverschillen.

Bepaal als laatste de stijl van de tuinstoel?

Natuurlijk spelen naast praktische en comforteisen ook persoonlijke smaak en stijl een rol bij de keuze van de tuinstoel. Laat dit echter nooit prevaleren boven comfort en je praktische eisen. Je wilt uiteindelijk goed kunnen zitten.

Tuinstoel Uitzoeken - Proefzitten Kiezen en Kopen

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen en goed weet aan welke eisen de tuinstoel moet voldoen, dan kun je beginnen met de echte zoektocht naar de tuinstoel die bij jouw wensen past. Natuurlijk zijn heel veel tuinstoelen in webwinkels te koop. Alleen is het dan best lastig om een goed beeld te vormen. Wil je geen risico lopen, dan is een bezoek aan tuincentra en woonwinkels echt noodzakelijk. Je kunt daarna uiteraard wel de bank online bestellen. Dit kan soms schelen in de prijs.

TIP: Veel webwinkels hebben tegenwoordig ook een showroom waar je tuinstoelen kunt testen. Dus ook hier kun je proefzitten.

Ga alleen proefzitten op een tuinstoel die past

Meet voordat je gaat proefzitten eerst goed op wat de afmetingen van de tuinstoel zijn. Is deze groter en kleiner dan dan je thuis gemeten hebt, ga dan niet proefzitten. Het risico is anders toch groot dat je je laat verleiden een niet passende tuinstoel te kopen. En vergeet niet de tuinstoel ingeklapt op te meten als dit van belang is.

TIP: Neem een rolmaat mee zodat je de afmetingen goed kunt opnemen. Is de tuinstoel te groot of te klein, laat hem links liggen!

Neem ruim de tijd bij het proefzitten op de tuinstoel

Aangezien je heel wat tijd in de tuinstoel zal gaan doorbrengen is het verstandig om deze goed te testen. Neem hiervoor de tijd en probeer ook echt alles uit en laat het proefzitten vooral doen door de persoon die de tuinstoel gaat gebruiken.

TIP: Doe je jas uit tijdens het proefzitten en testen. Als je meestal in korte broek zit, kun je deze ook het beste aanhebben tijdens het testen. Alleen zo voel je echt of de tuinstoel voldoet aan je wensen.

Zoek uit welke kussen er in de tuinstoel passen

Vaak is het zo dat er een ruime keuze aan kussens voor de tuinstoelen te koop is. Laat je goed adviseren over de verschillende mogelijkheden en de voor- en nadelen van de kussens. Vraag hierbij altijd door. Dus heb je kinderen en huisdieren en is de kans vrij groot dat de kussens vrij vuil worden, vraag naar de manieren waarop de kussens te reinigen zijn.

TIP: Test de tuinstoelen uit met de gewenste kussens erin. En neem hiervoor ruim de tijd.

Durf te onderhandelen over de prijs van de tuinstoel

Zeker als je kiest voor een wat duurdere tuinstoel, is vaak korting te krijgen. Maar ook bij discounters, loont het om korting te vragen. Zeker als je meerdere tuinstoelen of ander tuinmeubilair tegelijkertijd koopt. Schroom dus niet om hierover in onderhandeling te gaan. Vaak is er ruimte. Het lukt niet altijd, maar ook hiervoor geldt, dat je het altijd kunt proberen.

TIP: Als je tuinstoel hebt gevonden die aan alle wensen voldoet, maar qua prijs boven je budget uitkomt, laat je niet verleiden hem toch te nemen. Onderhandel over de prijs en laat duidelijk weten voor welke prijs je hem wel zou kopen. De kans is aanwezig dat de verkoper hierin mee wil gaan als deze niet al te ver van de prijs van de aanbieding ligt.

Meer Informatie