Welke woonstijlen zijn er en wat zijn de kenmerken?

Welke woonstijl past het beste bij uw smaak en wensen? Er zijn een groot aantal verschillende woonstijlen en daarnaast kunt u uiteraard ook goed combineren. Om u een idee te geven waar de verschillende woonstijlen voor staan, vindt u via deze pagina uitgebreide informatie, inspiratie en tips. En zelfs een overzicht van producten van elke woonstijl die online te koop zijn in de shop van Woonwebsite.nl. Voor de indeling van woonstijlen hebben we gebruik gemaakt van de kennis en expertise van onze collega's van het vooraanstaande woonblad vtwonen.

Basic Woonstijl

De Basic woonstijl is licht en fris met veel naturel, wit- en grijstinten en een enkel zwart accent. In het Basic inteieur zijn veel rechte lijnen terug te vinden en er worden geen drukke patronen of strepen gebruikt. De basic woonstijl is een combinatie van etnische, klassieke, landelijke en design sferen.

Bohemian Woonstijl

Houdt u van een gedurfde inrichting met opvallende kleuren dan is de expressieve Bohemian woonstijl iets voor u. IdeeŽn opgedaan tijdens verre reizen naar bijvoorbeeld India, Latijns-Amerika of Marokko kenmerken deze woonstijl. Eigenlijk mag alles gecombineerd worden en is niets te gek en meubels en decoratie afkomstig uit alle uithoeken van de wereld worden met elkaar gecombineerd.

Design Woonstijl

Over een interieur in de design woonstijl is nagedacht. De meubels en decoratie zijn bewust gekozen en met reden op hun plek gezet. Luxe is een belangrijk element gecombineerd met liefst onzichtbare technologie. Beton, kunststoffen en andere moderne materialen worden in het dsign interieur toegepast. Kasten zijn vaak weggewerkt en ruimte is belangrijk. Naturel, wit en zwart in combinatie met felgekleurde accenten en zachte kleuren grijs, roze of blauw zijn in het Design interieur terug te vinden.

Engelse Woonstijl

IndustriŽle Woonstijl

Klassieke Woonstijl

Natuurlijke Woonstijl

Eenvoud, duurzaamheid, gebruik maken van eerlijke en natuurlijke materialen zijn de belangrijkste kenmerken van de natuurlijke woonstijl. Oude bouwmaterialen, doorleefd hout, canvas en linnen zijn geliefd. De meubels en decoratie zijn vaak robuust en vinden hun oorsprong op de boerderij en bij ambachtslieden. Er is een voorliefde voor natuurlijke tinten grijs, groen, leem- en zandkleurig met kleuraccenten blauw, geel, groen en rood die terug te vinden zijn in de natuur.

Oosters Interieur

Romantische Woonstijl

Warm interieur