Aanbouw en Woningaanbouw - Advies Offerte en Prijs

Een aanbouw aan je woning: Wat betekent dat?

Het laten bouwen van een aanbouw of uitbouw heeft letterlijk en figuurlijk veel voeten in de aarde. Naast het financiƫle aspect is er een flink aantal zaken waarmee je tijdens het inventariseren van de wensen, het kiezen van de juiste aannemer en de uiteindelijke uitvoering van het project rekening moet houden.

Wat komt er kijken bij het laten bouwen van een aanbouw

Naast het bepalen van de financiƫle ruimte en de aanpassing van de hypotheek, spelen er allerlei zaken van bouwtechnische aard, vergunningen, aanvragen van offertes en keuze van de aannemer. En dit is dan nog maar een kleine opsomming. Verder moet je tijdens de bouw rekening houden met overlast en tegenslagen. Waar je allemaal aan moet denken om problemen te voorkomen, vind je in Het Stappenplan Aanbouw en Uitbouw >

Wat zijn de voordelen van een woningaanbouw?

Natuurlijk is het belangrijkste voordeel van een woningaanbouw, dat je vierkante meters toevoegt aan je woning, waardoor het huis groter wordt en je er dus beter in kunt vertoeven. Een ander voordeel is dat meer vierkante meters ervoor zorgen dat je huis meer waard wordt. Als je de werkzaamheden voor het bouwen van een aanbouw goed calculeert, dan kan het zelfs zo zijn dat de waardevermeerdering van je woning hoger is dan de kosten van de verbouwing. In een gunstig geval betekent dit dat de prijs van je huis als je het verkoopt direct na de verbouw inclusief de bouwkosten hoger wordt en je dus 'winst' kunt maken. Een garantie op dit laatste is er natuurlijk nooit.

Gerelateerde Informatie:
> Houten Aanbouw - Advies en informatie
> Dakopbouw - Advies en Informatie
> Aanbouwen en Uitbouwen - Informatie Overzicht

Trefwoorden: Aanbouw Woningaanbouw | Advies | Informatie | Offerte | Prijs
________________________________________________________________________________________________