Buitenschilderwerk - Kosten Offerte en PrijsWaarom met regelmaat buitenschilderwerk laten doen?

Op een vakkundige wijze het buitenschilderwerk van de woning bijhouden, bevordert de levensduur van de kozijnen en deuren en heeft een positieve invloed op de verkoopwaarde van je woning. Buitenschilderwerk is een klus die je niet zo maar even zelf kunt doen. Het vereist enig vakmanschap. Het beoordelen van de oude verflagen, wat er gedaan moet worden om de nieuwe verflaag weer in optimale conditie te brengen, goed schuurwerk, de keuze van de juiste verfsoort, het plaatsen van de ladder of steiger, het gebruiken van professioneel gereedschap zijn van essentieel belang. Natuurlijk kun je buitenschilderwerk zelf doen als je handig bent. Maar heb je twijfel aan je eigen kennis en kunde of er gewoon geen zin in, dan kun je beter een vakkundig en gekwalificeerd schildersbedrijf inhuren.

Wat zijn de kosten voor buitenschilderwerk?

Een eengezinswoning kan in een dag of twee, drie weer in een optimale conditie worden gebracht. De kozijnen, deuren, ramen en daklijsten worden dan geschuurd, in de grondverf gezet en afgelakt. Al deze werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd vanaf zo'n Ä 2.000 incl. BTW. In deze indicatieve prijs zijn bijzondere zaken als schilderen van gevelbekleding en vergunningen voor steigers op de openbare weg niet meegenomen.
Voor hoekwoningen, vrijstaande huizen en bijzondere panden gelden uiteraard andere prijzen. Dit zijn indicatieve prijzen. Om precies te weten waar je aan toe bent, kunt het beste een aantal offertes aanvragen zodat je de prijzen goed kunt vergelijken.

Tip: Als je meerdere woningen in een straat wilt laten schilderen dan kun je vaak een scherpere offerte bedingen met een lagere prijs. Dus overleg met de buren hierover kan lonen.

Trefwoorden: Buitenschilderwerk | Advies | Informatie | Kosten | Offerte | Prijs