Carport van Hout Bouwen - Advies Informatie en Prijs


Waarom een carport van hout bouwen?

Vroeger vond een auto vanzelfsprekend een plekje aan de stoeprand of op de parkeerplaats. Of wellicht zelfs onderdak in een garage. De laatste jaren zie je steeds meer carports opduiken aan de zijgevels van het huis. De carport heeft voordelen ten opzichte van een gewone garage en is daarnaast een stuk voordeliger. Als een auto met veel condensvocht in aanraking komt gaat hij eerdere roest. De kans hierop is veel groter als de koude auto in een warmere garage komt te staan. Zo vormt zich condens op de koudere platen van het voertuig. Dit kan je tegengaan door de temperatuursverschillen te minimaliseren en enige vorm van verluchting te voorzien. Een carport van hout biedt hiervoor de ideale oplossing. Een mooie combinatie is een carport gemaakt met een houten frame en met een dak van kunststof of plexiglas dat wel licht doorlaat met de schadelijke straling tegenhoudt. Een ander voordeel van hout is dat het een natuurlijke uitstraling heeft die goed kan passen in de tuin.

Heb je een vergunning nodig voor het bouwen van een carport van hout?

Afhankelijk van de plaatselijke situatie of gemeentelijke verordeningen kan het noodzakelijk zijn een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) aan te moeten vragen. De hiervoor noodzakelijke informatie kan door het bedrijf dat de carport levert en/of bouwt aangeleverd worden

Carport van Hout Bouwen - Aanbiedingen en Prijs

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een houten carport helemaal zelf te bouwen. Maar als handig alternatief is er een vrij grote keuze aan kant-en-klaar doe het zelf pakketten voor een houten carport. Aan de hand van voorgefabriceerde onderdelen en bijgesloten handleiding, kun de houten carport dan de houten carport zelf in elkaar zetten. En als laatste optie kun je natuurlijk ook de carport van hout helemaal laten bouwen door een bouwbedrijf. Ga trouwens nooit over een nacht ijs en vraag altijd verschillende offertes aan zodat je goed kunt vergelijken. Controleer ook nauwkeurig of alle onderdelen en werkzaamheden in de prijsopgave zijn opgenomen om niet achteraf voor verrassingen te komen te staan.

Gerelateerde Informatie
- Carport Informatie Overzicht »
- Aluminium Carport Meer Informatie »
- Bouwvergunning Carport Informatie »
- Omgevingsvergunning Aanvragen Informatie »
- Prijzen van Carports »

Trefwoorden: Carport van Hout | Aanbiedingen | Advies | Bouwen | Informatie | Prijs | Tips
________________________________________________________________________________________________