Dakopbouw en Woningopbouw - Advies Informatie prijs en Tips

Een dakopbouw geeft meer ruimte en waardevermeerdering

Wil je de woning groter maken en 1 of meer kamers toevoegen, dan is een dakopbouw een goede oplossing. Een dakopbouw zorgt voor een extra verdieping op je woning en dus voor extra leefruimte. De waarde van je woning zal toenemen.

Dakopbouw, welke soorten zijn er?

Een dakopbouw is op verschillende manieren te bewerkstelligen. Je kunt een opbouw laten maken op een plat dak, zodat je een gehele extra etage er bij krijgt. Bij een dakopbouw met verlengde nok wordt aan een kant de nok verhoogd. En een dakopbouw met gehele nokverhoging wordt aan beide kanten van de nok verhoogd. Zo creëer je dus nog meer ruimte.

> Dakopbouw met Verhoogde Nok
> Dakopbouw op een Plat Dak
> Dakkapel
> Nok Verleninging »

Wat zijn de kosten van een dakopbouw en hoe kun je offertes vergelijken

De kosten van de bouw van een dakopbouw worden in hoge mate bepaald door de gewenste afmetingen, de gebruikte materialen en het soort woningopbouw. Wel kan er grofweg gezegd worden dat een goedkopere dakopbouw vanaf ongeveer € 15.000 gebouwd kan worden. Aangezien er sprake is van een behoorlijke investering, is het van belang om bij meerdere aannemers of bouwbedrijven een goede en gedetailleerde offerte aan te vragen die je begrijpt.

TIP: Wees alert op meerwerk of stelposten in de prijsopgave. Sommige bedrijven kiezen ervoor om een zeer scherpe prijs in de offerte op te nemen om een opdracht binnen te halen. Alleen blijkt dan vaak achteraf dat een groot aantal zaken niet is meegenomen. Die worden dan als meerwerk achteraf in rekening gebracht waardoor je alsnog duur uit komt. Als je echt pech hebt, kan dit tot meer dan 50% hogere kosten leiden dan er in de offerte voor de dakopbouw werd gesuggereerd.

Volg het stappenplan voor een dakopbouw

Het is belangrijk bij een ingrijpende verbouwing als het bouwen van een opbouw, dat je zeker bent dat je niets vergeet en niets over het hoofd ziet . Om hiervoor te zorgen kun je gebruik maken van Het Stappenplan Opbouw >

Gerelateerde Informatie
- Aanbouwen en Uitbouwen - Informatie Overzicht

Trefwoorden: Dakopbouw | Woningopbouw | Advies | Informatie | Tips | Offerte | Prijs
________________________________________________________________________________________________