Draagmuur Slopen Afbreken Advies Informatie Vergunning


Hoe kun je een draagmuur slopen afbreken? Advies Informatie Vergunning en Tips

Draagmuur Slopen Afbreken Advies Informatie Vergunning. Tijdens een verbouwing kan de situatie zich voordoen dat je een draagmuur wilt slopen of afbreken, bijvoorbeeld omdat je een open ruimte wilt creëren of een doorbraak wil maken naar een andere kamer. Aangezien dit bij een draagmuur niet zomaar kan, moet je altijd controleren of de muur die je geheel of gedeeltelijk wilt slopen een draagmuur is. Zoals de naam al zegt, maakt een draagmuur deel uit van de constructie van het huis en draagt deze bijvoorbeeld de bovenliggende verdieping of het dak. Daarom mag en kun je een draagmuur nooit slopen zonder voorzorgsmaatregelen.

Allereerst moet je een draagmuur herkennen! Hoe kun je een draagmuur herkennen?

Om na te gaan of een muur ook daadwerkelijk een draagmuur is, kun je de bouwtekeningen van je woning bij de gemeente opvragen. Maar er zijn ook andere manieren om een draagmuur te herkennen...draagmuur herkennen uitgebreide informatie >

Draagmuur slopen zonder bouwvergunning, mag dat zomaar?

Het antwoord is nee! Een draagmuur mag niet zomaar gesloopt worden. Daarvoor moet je eerst naar de gemeente, waar je kunt nagaan of je een bouwvergunning nodig hebt. Als je een vergunning nodig heb, zul je ook berekeningen en bouwtekeningen moeten aanleveren.

ADVIES: Laat goed berekenen wat er nodig is voor de vervanging van de draagmuur!

Als je toestemming hebt om een draagmuur gaat slopen, is het heel belangrijk dat de sloop veilig en verantwoord plaatsvindt. Om het gedeelte te ondersteunen waar je de draagmuur weghaalt, moet je stutpilaren of stempels gebruiken, om te voorkomen dat de delen die de draagmuur draagt niet instorten. Dit gebeurt op basis van berekeningen. Nadat de draagmuur geheel of gedeeltelijk is weggehaald, moet je ervoor zorgen dat een andere constructie de rol van de draagmuur overneemt.

Draagmuur Slopen Afbreken. Welk gereedschap heb je nodig?

Het draagmuur slopen afbreken moet niet te licht opgevat worden. En dat geldt trouwens ook voor het slopen of afbreken van een niet-dragende muur. Je hebt er behoorlijk wat goed gereedschap voor nodig. En belangrijk is dat je het gereedschap op de juiste manier moet kunnen gebruiken.Onderstaand vind je een overzicht van het gereedschap dat je nodig zou kunnen hebben met uitleg over de toepassing ervan.
  • Steenbeitel met slagbeveiliging
  • Voorhamer.
  • Stempels om als ondersteuning te dienen voor dragende delen van de muur.
  • Stofkapje
  • Beschermende werkhandschoenen
  • Schoenen met stalen neuzen.
  • Kruiwagen om het puin naar buiten te brengen.
  • Afvalcontainer of afvalzak om het puin af te voeren.
TIP: Laat altijd een deskundige de berekening doen voor het slopen van een draagmuur

Laat altijd een deskundige uitrekenen wat voor een draagbalk je nodig hebt. En hoe het slopen van de draagmuur aangepakt moet worden. Bij het verkeerd afbreken of slopen van een draagmuur is instortingsgevaar altijd aanwezig. En als dit gebeurt, is de kans op financiële en lichamelijke schade aanzienlijk. Ook moet je er rekening mee houden dat de nieuwe draagbalken brandwerend afgewerkt moeten worden. Er komt heel kijken bij het slopen van een draagmuur en het is een klus die nooit licht mag worden opgevat! Als je zelf twijfel hebt over je eigen vakbekwaamheid, begin dan niet aan het slopen van een draagmuur maar huur vaklieden in die ervaring hebben met het werk. Zorg van tevoren wel dat je zeker weet of het bedrijf verzekerd is tegen schade die ze zouden kunnen veroorzaken als het afbreken van de draagmuur toch verkeerd gaat.

Hoe kun je een gewone muur slopen?

Als je met 100% zekerheid hebt vastgesteld dat het niet gaat om een draagmuur, kun je zonder problemen beginnen met slopen. Het enige waar je dan nog wel op moet letten, is dat je geen leidingen raakt of in je enthousiasme teveel afbreekt. Om het risico hierop zoveel mogelijk te voorkomen, moet je niet in het midden van de muur beginnen te slopen. Reden hiervoor is dat in het midden van de muur de kans bestaat dan er een groter gedeelte van de muur naar beneden komt dan de bedoeling is.

Draagmuur Slopen Afbreken - Instructie Video met Uitleg...Puincontainer huren - meer informatie >

TIP: Huur gereedschap en stempels

Je hoeft trouwens niet al het gereedschap dat nodig hebt om een draagmuur te slopen zelf te kopen. Zeker het elektrische en pneumatische gereedschap en de stempels die je nodig heb zou kunnen hebben om een tijdelijke ondersteuning te bieden kun je ook prima huren.

Gerelateerde Informatie
- Draagmuur Herkennen Informatie en Advies »
- Doorbraak Maken Advies Prijs en Informatie »

- Aanbouwen en Uitbouwen Informatie Overzicht »
Zoekwoorden: Draagmuur Slopen Afbreken Advies Informatie Vergunning Tips
___________________________________________________________________________________________________________