Erker Bouwen - Advies Informatie Prijs en Tips


Een erker als uitbouw bouwen. Wat zijn de mogelijkheden?

Als je de woning graag wilt uitbreiden, kan een erker een zeer geschikte optie zijn. Een erker heeft meestal drie kozijnen: één daarvan staat rechtgeplaatst, de andere twee staan schuin. Doordat een dergelijke uitbouw grotendeels uit glas bestaat, krijg je veel extra licht in de woonkamer, slaapkamer of werkkamer. Een erker zorgt bovendien behalve voor extra ruimte, ook voor meer uitstraling en sfeer in uw woning.

Een erker zorg voor waardevermeerdering van de woning

Omdat je met een erker je woning verfraait, kun je er op rekenen dat dit tot een waardevermeerdering van je huis leidt. Als je de werkzaamheden voor het bouwen van een erker goed calculeert, dan kan het zelfs zo zijn dat de waardevermeerdering van je woning hoger is dan de kosten van de verbouwing. In een gunstig geval betekent dit dat prijs van je huis als je het verkoopt direct na de verbouw inclusief de bouwkosten hoger wordt en je dus 'winst' kunt maken op de erker. Een garantie op dit laatste is er natuurlijk nooit.

Wat kost het bouwen van een erker?

De kosten van de bouw van een erker worden in hoge mate bepaald door de gewenste afmetingen, de gebruikte materialen en het soort erker. Wel kan er grofweg gezegd worden dat een goedkopere erker vanaf ongeveer € 8.000 gebouwd kan worden. Aangezien er sprake is van een behoorlijke investering, is het van belang om bij meerdere aannemers of bouwbedrijven een goede en gedetailleerde offerte aan te vragen die je begrijpt.

TIP: Wees alert op meerwerk of stelposten in de prijsopgave. Sommige bedrijven kiezen ervoor om een zeer scherpe prijs in de offerte op te nemen om een opdracht binnen te halen. Alleen blijkt dan vaak achteraf dat een groot aantal zaken niet is meegenomen. Die worden dan als meerwerk achteraf in rekening gebracht waardoor je alsnog duur uit komt. Als je echt pech hebt kan dit tot meer dan 50% hogere kosten leiden dan er in de offerte werd gesuggereerd.

Volg het Stappenplan Aanbouw en je weet wat er bij komt kijken!

Het is belangrijk bij een ingrijpende verbouwing als het plaatsen van een erker dat je zeker bent dat je niets vergeet en niets over het hoofd ziet . Om hiervoor te zorgen kun je gebruik maken van Het Stappenplan Aanbouw >

Gerelateerde Informatie

- Aanbouwen en Uitbouwen Meer Informatie »
- Overzicht van Bouwbedrijven »

Trefwoorden: Erker Bouwen | Advies | Informatie | Offerte | Prijs | Tips
________________________________________________________________________________________________