Faraomier bestrijdenWat is een faraomier

De faraomier is een kleine mierensoort die afkomstig is uit de tropen. De mieren zijn gemiddeld twee tot drie millimeter groot en zijn donkergekleurd. U kunt een faraomier onder meer herkennen aan twee zogenaamde knopen (lichaamdeeltjes) tussen het borststuk en het achterlijf.

Mieren in Huis

Onder het motto 'voorkomen is beter dan genezen' is het verstandig om, voordat de zomer begint, alle kozijnen en muren na te lopen op kieren of gaten. Dicht deze zo nodig met siliconenkit. Loop ook uw horren eens na. Sluit deze goed aan? Een faraomier heeft tenslotte maar een klein gaatje nodig om doorheen te kunnen.

Faraomieren bestrijden

Heeft u toch last van een mierenplaag en vermoedt u dat het om faraomieren gaat? Omdat faraomieren schadelijke en ziekteverwekkende bacteri├źn overbrengen, is het van belang om de mieren direct te bestrijden. Het inschakelen van een professionele bestrijder is dan ook een vereiste. Zo voorkomt u dat de mierenplaag groter wordt en/of zich verder verspreidt.


Kunt u zelf niets meer doen aan de (farao)mieren in of om uw huis? Of wilt u een professioneel verdelingsbedrijf inschakelen? Bekijk onderstaande aanbieders. Zij bieden u tips en informatie over mieren, alsmede bieden zij een blijvende oplossing voor uw probleem.

Mieren professioneel bestrijden?

    Faraomier | Bestrijding | Ongedierte | Informatie | Tips