Ideale Keukenindeling


Wat is de ideale keukenindeling?

De ideale keukenindeling is afhankelijk van hoe u zich beweegt in de keuken. Tijdens het koken en andere bezigheden zult u merken dat u zich voornamelijk beweegt tussen de spoelbak, het fornuis en de koelkast. Dit wordt ook wel de ‘keukendriehoek’, of werkdriehoek, genoemd.

Keukendriehoek als richtlijn voor de keukenindeling

Bij de keukenindeling van uw nieuwe keuken kunt u dus een driehoek tekenen tussen de drie elementen (koelkast, fornuis en spoelbak). Een optimale keukenindeling is een keukenindeling waarbij de zijden van de keukendriehoek bij elkaar opgeteld tussen de 6 en 8 meter ligt. Hou bij voorkeur de afstand tussen de kookplaat en spoelbak onder de 2 meter, omdat u hier het meest tussen zult bewegen!

Verschillende soorten keukenopstellingen

Wat voor keuken u kunt plaatsen, is afhankelijk van de ruimte die in u in huis heeft. Zo zijn er diverse keukenopstellingen mogelijk, die u ieder weer anders kunt, of moet, indelen om de ideale keukenindeling te creëren. Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende pagina’s:

- L keuken »
- Open keuken »
- Parallele keuken »
- U Keuken »

Extra ruimte creëren

Wilt u - bijv. tijdens het koken - extra ruimte creëren in uw keukenindeling? Kies dan voor een verrijdbare keukentrolley. Plaats de keukentrolley zo, dat het een verlengde van uw aanrechtblad wordt. Met een keukentrolley heeft u overigens niet alleen extra werkruimte. U heeft ook extra opbergruimte en al uw belangrijke ingrediënten bij de hand!

Keuken op maat voor meer mogelijkheden

Met een keuken op maat bepaalt u niet alleen de keukenindeling geheel zelf, maar ook de keukenopstelling. Zo heeft u uiteindelijk veel meer mogelijkheden om uw ideale keuken vorm te geven. Via onderstaande bedrijven kunt u meer informatie en offertes aanvragen.


Gerelateerde onderwerpen
- Keuken op Maat »
- Kindveilige Keuken »
- Tips voor een Kleine keuken Inrichten »

Keukenindeling | Routing | Keukenopstelling | Tips | Advies | Informatie | Aanbieding