IKEA Keuken Plaatsen


IKEA keuken plaatsen

Bent u de gelukkige eigenaar van een gloednieuwe IKEA keuken? Dan is de volgende stap uw IKEA keuken plaatsen. Het plaatsen werkt bij een IKEA keuken vaak nét even anders dan bij andere keukens. Natuurlijk is een IKEA Keuken ontworpen om zelf te kunnen plaatsen. Alleen is enige handigheid hierbij toch wel gevraagd. Er zijn een aantal zaken waarmee u rekening moet houden.

Belangrijk bij een IKEA keuken plaatsen

Wanneer de keuken standaard maten heeft, is het van groot belang dat de vloeren haaks op elkaar staan en vlak zijn. Om kastruimte optimaal te benutten is er achter een IKEA keuken meestal geen extra ruimte voor leidingen. Het is dus van belang dat u bij een IKEA keuken plaatsen vooraf rekening houdt met de leidingen voor gas, water en elektriciteit.

Verder is het van belang om vooraf het plaatsen van de keuken goed en aandachtig de montage aanwijzigingen in de IKEA gebruiksaanwijzing door te lezen en deze ook in de juiste volgorde uit te voeren. Dit voorkomt dat er na de IKEA keuken plaatsen problemen ontstaan.

Hulp bij IKEA keuken plaatsen

Ziet u het toch niet zitten om zelf uw nieuwe IKEA keuken te plaatsen en monteren? U kunt altijd een keukenmontage bedrijf inhuren via IKEA of rechtstreeks. Er worden zoveel IKEA keukens geplaatst dat er een flink aantal keukenmontagebedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in dit soort werkzaamheden.

Kosten en prijs voor het monteren van een IKEA Keuken

De kosten voor het plaatsen van een IKEA keuken zijn sterk afhankelijk van het soort keuken, de afmetingen en de plaats waar de keuken gemonteerd moet worden. Wel is het zo dat er vooraf een prijs afgesproken kan worden voor dit soort werkzaamheden. Laat deze goed in een offerte vastleggen en voorkom meerwerk. Zo weet u exact waar u aan toe bent en voorkomt u problemen achteraf.


Gerelateerde Informatie
- Keukens Informatie Overzicht »
- Keukenmontage Bedrijven Overzicht »

IKEA Keuken Plaatsen en Monteren | Advies | Informatie | Tips