Keukenrenovatie - Advies Ideeën Tips en Prijs

Heb je genoeg van je huidige keuken en droom je van een nieuwe keuken maar heb je slechts een beperkt budget? Een keukenrenovatie kan ervoor zorgen dat je keuken er weer als nieuw uitziet zonder dat het heel veel geld hoeft te kosten.

Hoe kun je de keuken goedkoop renoveren? Advies, ideeën en Tips

Wanneer je niet het budget hebt om een geheel nieuwe keuken aan te schaffen of omdat je het gewoonweg niet nodig vindt om de keuken te vernieuwen, dan is een keukenrenovatie een goedkoop en goed alternatief. Zeker als alle keukenapparatuur nog prima functioneert, is een keukenrenovatie een uitstekende en goedkope optie. Door enkele eenvoudige veranderingen spaar je een hoop geld uit en heb je een stuk minder overlast dan wanneer je de gehele keuken laat vernieuwen. Een heel goedkope en eenvoudige manier is om de keukenkastjes zelf te schilderen. Maar je kunt kunt er ook voor kiezen om de keukendeurtjes op te knappen. Er is zelfs de mogelijkheid om ze
te laten spuiten door een professioneel bedrijf, waardoor de deurtje en lades er echt weer als nieuw uit komen te zien.

Op wat voor manier kun je keukenrenovatie toepassen?

  • Deurtjes en ladefronten. Controleer of er geen diepe krassen en beschadigingen inzitten.
  • Je kunt ervoor kiezen om het werkblad te vervangen. Realiseer je wel dat dit nog behoorlijk wat werk vergt en, afhankelijk van het type werkblad, ook redelijk wat kan kosten.
  • Deurgrepen en ladegrepen kunnen de keuken een verrassend ander uiterlijk geven. En het is een relatief goedkoop en snel uit te voeren oplossing.
  • De achterwand een ander aanzien geven kan een verrassend effect geven en de keuken als nieuw laten lijken.
  • Je kunt de kranen vervangen. Dit brengt wel wat kosten en werk met zich mee.
Een keukenrenovatie kun je zowel groots als wat kleiner aanpakken. Je kijkt vooral naar de verschillende onderdelen waar de keuken uit bestaat en dan bepaal je welke delen van de keuken je kunt renoveren. Het advies is wel om eerst te kijken in welke staat deze onderdelen zich bevinden en of het mogelijk is om te renoveren. Ook is het goed om het budget te bepalen dat je tot je beschikking hebt. Als je dit gedaan hebt kun je naar de verschillende onderdelen van de keuken gaan kijken.
Hoe kun je de tegels van je keuken zelf schilderen? Advies en Tips

Je kunt prima de oude tegels in je keuken verven. Je keuken renoveer je op die manier op een voordelige wijze en krijgt een frisse, nieuwe aanblik. Het is een klusje dat je best zelf kunt doen. In onderstaand filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe je het beste de tegels in de keuken kunt schilderen.Wat is de prijs van een keukenrenovatie?

Op de vraag wat het kost om een keuken te renoveren, is zoals je wel begrijpt geen eenduidig antwoord te geven. De prijs wordt vooral bepaalt door wat in jouw geval de keukenrenovatie inhoudt. Ga je alleen maar keukendeurtjes schilderen dan kun je voor een paar tientjes klaar zijn. Ook het vervangen van handgrepen en deurknoppen hoeft niet veel meer dan zo'n € 50 te kosten. Maar ga je de keuken laten spuiten of het werkblad vervangen dan kan de renovatie toch al snel zo'n € 200 of meer kosten.

Gerelateerde Onderwerpen
- Keuken opknappen met klein budget »
- Keuken Spuiten »
- Meer Keukeninspiratie »
- Keuken Opknappen »
- Keuken op Maat »

Trefwoorden: Keukenrenovatie | Keuken Renoveren | Aanbieding | Advies | Goedkoop | Informatie | Prijs | Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________