Mieren BestrijdenMieren Informatie

Mieren komen over de gehele wereld voor. Inmiddels zijn er wereldwijd zo'n 10.000 verschillende soorten mieren bekend.

Mieren bestrijden zal vooral gaan over inheemse miersoorten zoals de zogenaamde tuinmieren, voorbeelden hiervan zijn de zwartbruine wegmier en de glanzende houtmier. De faraomier, oorspronkelijk een uitheemse soort afkomstig uit de tropen, komt inmiddels ook voor in Nederland en maakt het nest binnenshuis. Deze soort kan zeer veel overlast veroorzaken en vereist ook overgaan tot mieren bestrijden.

Het voorkomen van mieren bestrijden

Mieren in huis is geen pretje. U kunt daarom beter voorkomen dan mieren bestrijden. Een mier heeft slechts een kleine ruimte nodig om uw huis binnen te treden. Loop daarom voordat de zomer begint, en de mieren op zoek gaan naar voedsel, alle kozijnen en muren na op gaten en kieren. Dicht deze dan direct met siliconenkit! Als aanvulling op het voorkomen van mieren bestrijden kunt u zorgen dat horren echt naadloos aansluiten en uw tuin zo mieronvriendelijk mogelijk is (door losliggende stenen en bladeren (schuilplaatsen) te verwijderen).

U kunt ook preventieve chemische middelen gebruiken, maar deze werken vaak maar een paar weken.

Mieren Bestrijden

Als u mieren in uw woning heeft dan is het van belang deze mieren te bestrijden aangezien ze schadelijke bacteri├źn kunnen overbrengen. Als u last heeft van mieren in huis betekent dit niet dat het nest zich in de woning bevindt. Over het algemeen is dit zelfs niet het geval, tenzij het faraomieren betreft. Deze uitheemse soorten kunnen wel nesten maken in de woning. Uitheemse soorten mieren bestrijden kunt u het beste overlaten aan een professioneel bedrijf.

Inheemse soorten mieren bestrijden
Aangezien inheemse soorten mieren vrijwel nooit een nest in uw woning maken, moet u eerst uitzoeken waar ze de woning binnenkomen en waar ze het nest hebben. Heeft u het nest gevonden dan kunt u dit vernietigen door er kokend water op te gooien. Lukt het niet om het nest te vinden, probeer dan zoveel mogelijk de plaatsen waar de mieren binnenkomen af te sluiten. Mocht u hierna toch nog veel overlast houden dan kunt u ervoor kiezen om een professioneel bedrijf in te schakelen.

Uitheemse soorten mieren bestrijden (Faraomier)
Als u denkt dat u faraomieren in uw huis heeft dan is het van belang direct een professioneel bedrijf in te schakelen om deze mieren te bestrijden. De faraomier kan alleen met bepaalde soorten gif bestreden worden. Dit mag alleen door een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in mieren bestrijden worden gebruikt.
Lees hier meer over de Faraomier ┬╗

Hulp nodig bij mieren bestrijden?

Helpt mieren bestrijden niet, of kunt u zelf niets meer doen aan de mieren in of om uw huis? Of wilt u een professioneel verdelingsbedrijf inschakelen? Bekijk onderstaande partnerbedrijven. Zij bieden u tips en informatie over mieren bestrijden, alsmede bieden zij een blijvende oplossing voor uw probleem.

Ongedierte | Mieren Bestrijden en Voorkomen | Advies | Informatie | Tips