Schimmel Plafond Badkamer Verwijderen en BestrijdenSchimmel Plafond Badkamer. Hoe herken je schimmel?

Schimmel op het plafond van de badkamer is niet alleen storend, het is ook nog eens slecht voor de gezondheid. Omdat de badkamer een grote rol speelt in ons leven – we maken er immers iedere dag gebruik van – is het goed om te weten wat je tegen schimmel kunt doen. En beter, nog hoe je de vorming van schimmel in de badkamer kunt voorkomen. Op deze pagina vind advies, informatie en tips hoe schimmel op het plafond van de badkamer te bestrijden en te voorkomen. De meeste mensen zullen trouwens schimmel op het plafond van de badkamer snel herkennen. Het zijn hardnekkige donkergrijs tot zwarte vlekken en strepen die je niet zomaar wegveegt. Zie ook de afbeelding rechts bovenaan de pagina.

Schimmel in de badkamer voorkomen

Schimmels houden van een vochtige omgeving. De lucht van de badkamer is vochtig als je in bad hebt gezeten of als gedoucht hebt. De ideale nestelplek voor schimmels. Een goede ventilatie is belangrijk om schimmel te voorkomen. Nieuwe huizen zijn vaak voorzien van een ingebouwd ventilatiesysteem. Dit systeem zorgt voor een constante stroom van verse lucht. Schimmels krijgen zo geen kans zich te manifesteren. Heb je geen ventilatiesysteem? Dan kun je ook gewoon een raam openzetten na het douchen of een ventilator plaatsen. Verder is het belangrijk om alles goed droog te houden, zoals het afnemen van de muren na het douchen. En goed luchten zodat de badkamer goed droog wordt en niet altijd nat blijft. Een schimmelwerende verf op het plafond kan ook de kans op schimmelvorming verminderen.

Hoe kun je schimmel op het plafond van de badkamer verwijderen en bestrijden?

Heb je zwarte plekjes op het plafond van de badkamer? Dan heb je zeer waarschijnlijk last van schimmel. Geen paniek! Hier is wat aan te doen. Er zijn verschillende manieren. Het meest milieuvriendelijk is behandeling met soda. Los zes gram soda op in een liter heet water en bewerk de schimmelplek met een ruime hoeveelheid en een borstel. Hou de plek goed nat want de schimmeldeeltjes mogen niet in de lucht komen. Een meer agressieve methode is met een spons bleekwater op de schimmel aanbrengen. Het is moet trouwens wel een verdunning zijn van ongeveer 25 milliliter op een liter water. Hierdoor sterft de schimmel af en kun je de plek schoonmaken en eventueel overschilderen. Daarnaast zijn er speciale schimmelvreters verkrijgbaar waarmee je het zelfde effect zou moeten kunnen bereiken.

Schimmel Plafond Badkamer Bestrijden in Stappen

  • Zorg dat de badkamer voldoende gelucht wordt,
  • Trek rubberen handschoenen aan voordat je begint.
  • Gebruik een soda oplossing (6 gram in 1 liter heet water), speciale schimmelvreter, of bleekmiddel (25 ml. op 1 liter water).
  • Wrijf het middel met een borstel, spons of doek in op de vlekken. Voor hardnekkige schimmelvlekken moet je dit enkele keren herhalen.
  • Laat het product even inwerken.
  • Maak het oppervlak schoon met water, laat goed opdrogen en lucht de badkamer.
  • Krijg je het plafond niet helemaal schoon? Breng dan een nieuwe verflaag aan met een speciale schimmelwerende verf/primer.

TIP: Schimmel nooit met een droge borstel behandelen!

Als je met een droge borstel schimmel probeert te verwijderen dan is het zeker dat je schimmeldeeltjes in de lucht krijgt. En juist deze schimmeldeeltjes veroorzaken de gezondheidsklachten. Als je met een goed natgemaakt borstel werkt is de kans hierop veel kleiner.

Gerelateerde Informatie
> Plafond Schoonmaken - Advies en Tips
> Kalkresten uit het Bad Verwijderen - Advies en Tips

Trefwoorden: Schimmel Plafond Badkamer | Bestrijden | Verwijderen | Voorkomen | Advies | Informatie | Tips
________________________________________________________________________________________________