5 tips die je het gevoel geven dat je keuken een buitenkeuken is
Word jij ook altijd zo vrolijk van buitenlucht? En kun je je geluk niet op wanneer de zon lekker schijnt? Dat is niet zo vreemd, want inmiddels is wel bewezen dat zonlicht en buitenlucht hartstikke goed voor je zijn. Er is dan ook weinig zo fijn als buiten koken, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. We wonen immers in een land waar het niet iedere dag stralend weer is en zeg nou zelf: iedere dag barbecueën begint op een gegeven moment toch ook te vervelen?

Dat betekent echter niet dat je je dan maar op moet sluiten in de keuken wanneer het etenstijd is. Met deze 5 tips zorg je ervoor dat het lijkt alsof je buiten staat te koken, maar dan zonder dat je angstvallig een paraplu boven je pannen moet houden wanneer het begint te regenen…1. Maak een grote doorgang naar de tuin

Wanneer je gaat koken, kun je de keukendeur openzetten. Je geniet echter nog veel meer van het 'buiten koken gevoel' wanneer je kiest voor een echt grote doorgang naar je tuin. Ga voor grote, openslaande tuindeuren die een toegevoegde waarde aan je woonkamer bieden. De kosten voor openslaande deuren zijn sterk afhankelijk van het materiaal dat je wilt gebruiken en of je deze zelf plaatst of laat plaatsten door een bedrijf.

2. Gebruik binnen en buiten dezelfde tegels

In de keuken liggen vaak tegels op de vloer en ook in de tuin heb je misschien wel tegels liggen. Dus waarom zou je de tegels niet door laten lopen? Zo uit de keuken, de tuin in! Daarmee creëer je niet alleen eenheid, maar ook nog een heel ruimtelijk effect. Op die manier is het net of je tuin gewoon bij de keuken hoort (en het combineert ook nog eens fantastische met de openslaande deuren uit de eerste tip).

3. Kies voor een keuken met kookeiland

Een kookeiland zorgt voor sfeer in de keuken, tijdens het koken kun je de kinderen in de woonkamer in de gaten houden of gezellig bijkletsen met je partner. Een kookeiland is niet alleen mooi maar ook nog eens erg functioneel. Weet je nog niet precies wat voor een keuken je wilt dan kun zelf alvast een3D ontwerp maken, dat je tijdens het koken en het snijden van de ingrediënten naar buiten kijkt. Zo kun je niet alleen genieten van het zicht op je tuin, maar ook optimaal genieten van het daglicht – ook wanneer het weer iets minder zomers is dan je had gewild. Bovendien heb je hier een uitstekend zicht op de barbecue, op je spelende kinderen of op je gasten die gezellig op visite zijn.

4. Zorg voor licht van boven

Licht is erg belangrijk – ook in de keuken. Je wilt immers wel zien wat je staat te doen. Kies dus voor een goede verlichting, zodat je het effect van daglicht met kunstlicht kunt nabootsen. Helemaal mooi is het natuurlijk als je de mogelijkheid hebt om echt daglicht via het plafond in je keuken te laten vallen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je keuken in een uitbouw geplaatst is, zodat je een glazen plafond kunt (laten) maken of daklichten kunt (laten) aanbrengen.

5. Breng het buiten naar binnen

Is dit nou de keuken of is dit nou de tuin? Zodra mensen zich dat beginnen af te vragen, zit je op de goede weg. Zorg voor leven in je keuken door de kruiden en planten die je in je tuin hebt staan naar binnen te brengen. Maak bijvoorbeeld zelf een rek met potjes voor verse kruiden. Ook leuk is het om een muur in je keuken in dezelfde kleur te schilderen als een muur in je tuin.

Of het nu winter is of zomer, met de bovenstaande vijf tips heb jij iedere dag het gevoel alsof je buiten staat te koken. Zelfs als het Nederlandse weer even (alweer) niet meewerkt, profiteer jij optimaal van het daglicht en de frisse buitenlucht. Dat alleen al is een reden om van koken je favoriete hobby te maken!

Bron: Pinterest

Bijpassende Informatie en Aanbiedingen
Keuken Ideeen en Inspiratie Overzicht

________________________________________________________________________________________________