Bank Schoonmaken - Advies en Tips

Hoe kun je de bank schoonmaken? Advies, tips en uitleg

Is er op de bank een vlek ontstaan? Dan is het raadzaam om direct te handelen. Des te langer je wacht met het schoonmaken van je bank, des te slechter zullen vlekken eruit gaan. Daarnaast is het goed om je bank regelmatig goed schoon te maken en te reinigen om er lang plezier van te kunnen hebben. Op deze pagina vind je tips, advies en uitleg hoe je de bekleding van een bank het beste kunt schoonmaken en reinigen. Hou er trouwens wel rekening mee dat niet elke oplossing geschikt is voor elke soort bekleding.

Hoe kun je zelf een bank schoonmaken met bekleding van stof?

Het beste is om een bank met een bekleding van stof met regelmaat schoon te maken. Dit kun je doen door wekelijks de bank met de stofzuiger voorzichtig te behandelen. Gebruik hiervoor het speciale mondstuk omdat je zo het beste effect krijgt. Controleer vooraf wel even of dit mondstuk ook echt schoon is. Anders is het middel erger dan de kwaal.

Vlekken schoonmaken op een bank met bekleding van stof

Is er sprake van een vlek? Handel dan direct en wacht niet af. Je kunt een een beproefd middel gebruiken: soda. Meng een paar handjes soda met warm water. Pak een schone spons of doek. Maak deze nat met het soda water en dep de vlek op de bank en laat even intrekken. Ga niet wrijven want dan maak je de meeste vlekken erger. Als je denkt dat de vlek weg is, dep dan nog een keer met schoon water en een schoon doekje. Hierna de bank goed laten opdrogen voordat je er weer op gaat zitten. Wat ook een goede manier is om de bank schoon te maken, is met behulp van een stoomreiniger. Deze kun je trouwens prima huren...stoomreiniger huren - informatie en prijzen

Bank Schoonmaken met een Stoomreiniger - Instructie Video


Bank met leren bekleding schoonmaken

Leer is gevoelig en juist door direct te grijpen naar middeltjes, kan het eindresultaat enorm tegenvallen. Daarom is het goed om het schoonmaken van een leren bank in stappen en met beleid te doen. In de onderstaande teksten vind je uitleg over hoe je een bank van leer het beste kunt schoonmaken en reinigen.
...leren bank schoonmaken - advies en tips >

Hoe maak je een bank met velours of suède bekleding het beste schoon?

Heb je een vlek op de velours of suède bekleding van de bank? Gebruik onverdunde shampoo. Voorzichtig met een schoon doekje aanbrengen op de vlek en even laten intrekken. Ga niet wrijven want daarmee breng je vlek dieper in de bekleding. Nadat je de shampoo een paar minuten hebt laten inwerken, pak je een schoon doekje dat je met lauwwarm water vochtig maakt. Hiermee dep je de plek tot de shampoo en de vlek verdwenen zijn. Hou er rekening mee dat velours of suède redelijk snel aangetast worden.

Als alternatief kun je ontvetter gebruiken die je kant en klaar kunt kopen voor het verwijderen van vlekken. Lees vooraf goed de gebruiksaanwijzing waarvoor het bedoeld is en hoe je het moet gebruiken.

Hoe kun je een bank die stinkt het beste reinigen?

Stinkt je bank omdat de huisdieren er te veel gebruik van hebben gemaakt of door een andere oorzaak? En beginnen de geurtjes vervelend te worden? Gebruik dan schoonmaakazijn. Maak in een plantenspuit een mengsel van 50% schoonmaakazijn en 50% water. Sproei het mengsel op de stinkende plek op de bank en laat dit een paar minuten intrekken. Zorg er wel voor dat je de bank niet drijfnat maakt. Neem daarna de plek af met een schone doek. Niet wrijven maar deppen. Laat de bank even opdrogen voor je hem weer gaat gebruiken.

Krijg je de bank niet schoon? Dan kun je een professioneel bedrijf inhuren.

Lukt het je niet zelf om de bank te reinigen en de vlekken te verwijderen? Dan kun je overwegen om een professioneel bedrijf hiervoor in te huren. Hou er wel rekening mee dat deze op basis van een uurtarief werken. Je bank moet het echt waard zijn om een schoonmaakbeurt te krijgen. En ook niet elke vlek kan door een professioneel bedrijf schoongemaakt worden. Vraag daarom vooraf goed door wat de mogelijkheden zijn en laat zwart-op-wit vastleggen wat het gaat kosten,

Gerelateerde Informatie:
> Vlekkengids met Advies en Tips
> Schoonmaaktips - Overzicht

Trefwoorden: Zelf Bank Schoonmaken | Reinigen | Vlekken Verwijderen | Advies | Tips | Uitleg
________________________________________________________________________________________________