BarokbehangWat is Barokbehang?

Weelderige en ingewikkelde symmetrische patronen die als print gebruikt worden op het behang; het zijn kenmerken van het zogenaamde barokbehang. Was het een tijdlang alleen te vinden in de kastelen en landhuizen uit de barokke periode. Inmiddels kent het barokbehang een opleving en wordt het toegepast in het moderne interieur.

Barokbehang geschiedenis

Barok behang is geïnspireerd op een periode in de kunst aan het einde 17e eeuw en het begin van de 18e eeuw. De oorsprong van het woord barok is te vinden in het Portugese woord barroco, wat onregelmatig gevormde parel betekent. De barok kenmerkt zich door drukke symmetrische vormen en rijke ornamenten die werden toegepast in de (binnenhuis)architectuur, meubels en tuinarchitectuur.

Toepassen en aanbrengen van Barokbehang

Een nieuwe trend in interieurarchitectuur is de combinatie van een strak, bijna industriële sfeer met barokke elementen. Hiermee wordt voorkomen dat de sfeer niet te steriel wordt en de barokke elementen niet te veel onrust veroorzaken. Barokke elementen, zoals bijvoorbeeld een muur met barokbehang, geven een kamer een speels en warm karakter. Barok behang is in vele soorten, kleuren en kwaliteiten verkrijgbaar. Houd er wel rekening mee dat het verwerken van barokbehang nauwkeurigheid vereist. Als de banen niet op een goede wijze aansluiten zal het eindresultaat zeer slordig ogen.

Barokbehang dat is nog eens cool!

Barokbehang is hip, het kan in verschillende soorten interieurs worden gebruikt en het is er in heel veel kleuren, vormen en materialen. Voor ieder wat wils! Nieuwsgierig geworden? Klik snel op onderstaande link(s) voor meer informatie en aanbiedingen ...

Gerelateerde pagina's:
- Meer barok

Barokbehang | Aanbiedingen | Ideeën | Informatie | Inspiratie | Tips