Behang Plakken

Tips om behang te plakken

Het correct opplakken van de behangbanen, bepaalt het succes van het resultaat. Daarom is het belangrijk dat u tijdens het opplakken op een aantal dingen let:

Plak het Behang van Licht naar Donker
De werkvolgorde die u het beste kan aanhouden, is van licht naar donker. U begint dus bij de lichtinval van het raam en werkt daar vandaan de rest van de kamer in.

Voorkom Scheef Plakken
Om te voorkomen dat u uw behangstroken scheef opplakt, kunt u het beste een loodlijn met een potloodje op de muur tekenen. Namelijk niet alle muren en huizen zijn recht gebouwd, waardoor u scheef kan gaan behangen.

De loodlijn bepaalt u door een zwaar voorwerp (een stuk gereedschap of een sleutel) aan een touwtje, recht naar beneden te laten hangen. U tekent vervolgens langs het touwtje de loodlijn, recht naar beneden. U tekent de loodlijn zo’n 40-50 cm van de hoek (bij het raam) af.

Plak de Banen Behang vanuit de Loodlijn
U begint te plakken bij de loodlijn en niet vanuit de hoek. Zodra u 1 baan met behulp van de loodlijn heeft opgeplakt, zullen alle andere banen op die wand er vervolgens recht op aansluiten. U tekent een loodlijn aan weerskanten van elke hoek in de kamer.

De extra 10cm die u bepaalt heeft tijdens het knippen van de banen, verdeelt u over de boven- en onderkant ( dus bovenaan 5 cm en onderaan ook 5cm).

Aandrukken en Afsnijden van de Banen Behang
Vervolgens drukt u het behang van boven naar beneden aan met een droge, schone borstel. Hiermee hecht u het behang goed aan de muur en verwijdert u eventuele luchtbellen onder het behang.

Aan de boven en de onderkant van de baan, drukt u de extra 5cm stevig tegen het plafond en de vloer/plint. Het overige stukje behang kunt u vervolgens afknippen. Bij stevig en dikker behang kunt u dit overige behangstukje ook afsnijden met een stanleymesje.

Laat het Behang Goed Drogen
Nadat u de gehele kamer op bovenstaande manier behangen hebt, laat u alles gelijkmatig drogen. Open geen ramen en doe geen verwarming aan, hierdoor kan de warmte in de kamer ongelijk verdelen. Met gevolg dat sommige behangbanen zullen gaan krimpen of uitzetten, wat een lelijk effect kan geven.

Aanbiedingen van behang en behang benodigdheden

Naast behang heeft u dus ook andere benodigdheden nodig om het behang recht op de muur te plakken. Via onderstaande link(s) vindt u aanbiedingen van deze behang benodigdheden en natuurlijk van meerdere soorten behang ...

Behang | Plakken | Advies | Informatie | Tips